Ειδήσεις

Παλεύουν με τις φλόγες λόγω φωτιάς σε δύσβατη περιοχή

Φωτιά βρίσκεται τις τελευταίες ώρες σε εξέλιξη στην περιοχή Καρίνες του Ρεθύμνου καίγοντας χορτολιβαδική έκταση.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΘΛΙΒΕΡΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΡΕΘΥΜΝΟ ,2Ο ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ ΣΤΙΣ ΦΩΤΙΕΣ

Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 3.30 το μεσημέρι το δύσβατο της περιοχής έχει δυσκολέψει αρκετά τους πυροσβέστες που έχουν σπεύσει εκεί με 6 οχήματα και τη συνδρομή δύο πεζοπόρων τμημάτων αποτελούμενα από 6 άνδρες το καθένα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το έργο των πυροσβεστών δυσκολεύον οι άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

Την έντονη διαμαρτυρία τους ότι έχουν αφεθεί στην τύχη των εμπρηστών εκφράζουν οι πολίτες του νοτίου Ρεθύμνου, αφού πανελλαδικά η περιοχή τους έρχεται δεύτερη σε ό,τι αφορά την επαναληπτικότητα των πυρκαγιών. Επιθυμούν να μην επιβεβαιωθεί ξανά στο μέλλον αυτή η θλιβερή διάκριση και ζητούν μια σειρά από μέτρα από την πολιτεία.

Όπως αναφέρουν μεταξύ άλλων οι κάτοικοι των Μελάμπων, της Αγίας Γαλήνης, των Σαχτουρίων, της Κρύας Βρύσης και της Ορνέ του δήμου Αγίου Βασιλείου, το Ρέθυμνο είναι δεύτερο σε πυρκαγιές μετά τη Μαγνησία, με την Κέρκυρα να έπεται και ζητούν να προτατευθεί το γεωργικό, κτηνοτροφικό και τουριστικό τους εισόδημα μετά τα αλλεπάλληλα χτυπήματα από πυρκαγιές. Από τα επίσημα στοιχεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου τα οποία ζήτησε και έλαβε πρόσφατα ο Δήμος Αγίου Βασιλείου και δείχνουν ότι από το έτος 2000  έως σήμερα υπήρξαν 68 εκδηλώσεις πυρκαγιών και μόνο στην περιοχή των παραπάνω χωριών, οι οποίες κατέκαψαν συνολικά 33.186 στρέμματα την ώρα που το σύνολο της έκτασης και των πέντε (5) χωριών της  περιοχής δεν ξεπερνά τα 17.042 στρέμματα!

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη-Ματθαίος Καπετανάκης

Σχόλια