Ειδήσεις

Νέα αναβολή στη δίκη για επίθεση σε αντιφασίστες στο Ζαρό

Αναβλήθηκε για μια ακόμη φορά η δίκη των τριών Κρητικών, οι οποίοι εμπλέκονται στην υπόθεση της επίθεσης εναντίον αντιφασιστών, που είχε λάβει χώρα στο Ζαρό Ηρακλείου, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια. 

Η αναβολή της εκδίκασης της υπόθεσης προέκυψε λόγω παρέλευσης ωραρίου του Δικαστηρίου. Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου επρόκειτο να καθίσουν σήμερα τρία άτομα με καταγωγή από το Ζαρό, τα οποία βαρύνονται με την κατηγορία της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης κατά συναυτουργία. Και οι τρεις φέρονται - τουλάχιστον κατά το διάστημα που είχε σημειωθεί το περιστατικό- να ήταν οργανωμένοι στη Χρυσή Αυγή. Πρόκειται για τρεις άνδρες ηλικίας -σήμερα- 46 ετών, 38 και 35 ετών. 

Η επίσκεψη των αντιφασιστών στο Ζαρό, το Νοέμβριο του 2012, είχε αντιναζιστικό χαρακτήρα κι είχε πραγματοποιηθεί με αφορμή μια σειρά περιστατικών βιαιοπραγίας που είχαν σημειωθεί το προηγούμενο διάστημα, με στόχο μετανάστες της περιοχής.

Οι αντιφασίστες κόλλησαν αφίσες, μοίρασαν φυλλάδια, ενώ συζήτησαν και με τους κατοίκους του χωριού για την οργάνωση της Χρυσής Αυγής, πριν οι τρεις φερόμενοι δράστες τους επιτεθούν με γροθιές, αλλά και... κατσούνες. Από την επίθεση, είχαν τραυματιστεί τότε δύο αντιφασίστες. Ο ένας εξ' αυτών, μάλιστα, είχε σπάσει το χέρι του. 

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωί της Τρίτης (25/10), έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου έλαβε χώρα, ενόψει της εκδίκασης της επίμαχης υπόθεσης, αντιφασιστική συγκέντρωση από συμπολίτες μας που πρόσκεινται στον ευρύτερο αντιεξουσιαστικό και αριστερό χώρο.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια