default-image

Νέα τροπή για την υπόθεση Γιακουμάκη

Κρήτη
Νέα τροπή για την υπόθεση Γιακουμάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η υπόθεση λοιπόν του Βαγγέλη Γιακουμάκη προσλαμβάνει πλέον νέες διαστάσεις, καθώς μετά την ανάγνωση του εγγράφου από την πρόεδρο του Δικαστηρίου, κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία, η Εισαγγελία Ιωαννίνων διέταξε έρευνα για το θάνατο του 20χρονου σπουδαστή από το Ρέθυμνο.

Η εισαγγελία ζητά πλέον να διερευνηθεί αφενός το ενδεχόμενο της δολοφονίας από πρόθεση, καθώς και επίσης να ασκηθεί δίωξη για πρόκληση σωματικών βλαβών.

Σε ότι αφορά τώρα τα της ημέρας κατά την 3η ημέρα της ακροαματικής διαδικασίας, με εκατέρωθεν αιχμές μεταξύ της υπεράσπισης των κατηγορουμένων της Γαλακτοκομικής Σχολής και των ιδιωτικών ερευνητών, συνεχίστηκε η δίκη για την υπόθεση.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Αλέξης Κούγιας, εκτίμησε πως το θέμα, μετά την εξαφάνιση Γιακουμάκη διογκώθηκε από τον ιδιωτικό ερευνητή Γιώργο Τσουκάλη και τη δημοσιογράφο Αγγελική Νικολούλη.

Το επιχείρημα αυτό προκάλεσε όπως αναμενόταν την άμεση αντίδραση των ερευνητών, και του κ. Βρόσγου, οι οποίοι  χαρακτήρισαν βιαιότητες και συκοφαντίες τα λεγόμενα του Αλ. Κούγια.

Άποψη που συμμερίζεται και ο συνήγορος της οικ. Γιακουμάκη κ. Μπούκας που σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το neakriti.gr, έκανε λόγο για έναν ερευνητή και μία δημοσιογράφο οι οποίοι είναι κορυφαίοι στη δουλειά τους και πως βοήθησαν με τον τρόπο τους στην όλη υπόθεση τις αστυνομικές αρχές, ενώ είπε πως δικανικοί λόγοι που έχουν στόχο να εντυπωσιάσουν δε λαμβάνονται σοβαρά υπόψη από την Έδρα, αφήνοντας αιχμές για τα όσα δήλωσε ο Αλέξης Κούγιας.  

Σήμερα λοιπόν εξετάστηκαν ο συγκάτοικος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ένας σπουδαστής που φοίτησε στην Γαλακτοκομική Σχολή, την ίδια περίοδο με τον 20χρονο, καθώς και η υπεύθυνη της εταιρείας, που είχε αναλάβει την φύλαξη της Σχολής.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΑΚΑΡΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ!

Τίποτα συνταρακτικό δεν προέκυψε, ωστόσο από τις καταθέσεις και πέρα από όσα ήδη γνωρίζαμε για τις καταστάσεις που συνέβαιναν στη Γαλακτοκομική Σχολή. Σύμφωνα μάλιστα με τον κ. Μπούκα κλειδί στην όλη υπόθεση και για την εξέλιξη της δίκης αποτελεί η χθεσινή κατάθεση του φοιτητή Νίκου Δάβρη που ήρθε από τη Βραζιλία, ο οποίος είχε δηλώσει πως:

«Στις 15 Μαρτίου 2015 βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης. Μία ημέρα μετά μαθεύτηκε ότι σπουδαστής από το εξωτερικό έρχεται στην Ελλάδα για να καταθέσει για τον Βαγγέλη.

Μία ημέρα μετά, στις 17 Μαρτίου, ο διευθυντής μου έστειλε μήνυμα στο Facebook και μου είπε: «Μη μιλήσεις στον Τύπο. Πες ό,τι θες στην Αστυνομία». Όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο, τον ρώτησα «γιατί δεν τιμώρησες του Κρητικούς;». Τότε μου απάντησε ότι δεν το έκανε γιατί τον πίεσαν πολιτικοί», κατέθεσε ο Δάβρης.

Όπως δήλωσε ο κ. Μπούκας, πρόσωπο κλειδί στην όλη υπόθεση στην έκβαση της δίκης αποτελεί ο Νίκος Δάβρης.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης   

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News