Ειδήσεις

Το γκράφιτι της Αθήνας που έγινε viral σε όλο τον κόσμο

Στις θεωρητικά πιο γκρίζες και υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας μπορεί να συναντήσει κανείς τα πιο εντυπωσιακά και λαμπερά "διαμάντια".

Στις θεωρητικά πιο γκρίζες και υποβαθμισμένες γειτονιές της Αθήνας μπορεί να συναντήσει κανείς τα πιο εντυπωσιακά και λαμπερά "διαμάντια". Όπως για παράδειγμα στο Μεταξουργείο, που με αργά βήματα αναδεικνύεται και βγαίνει από την αφάνεια.

Εικόνες που θα τραβήξουν τον βλέμμα σου και που θα σε κάνουν ίσως και να αλλάξεις δρόμο από εδώ και εμπρός για να έχεις την ευκαιρία να τις ξαναδείς.


Ένα τέτοιο διαμάντι προστέθηκε πριν από λίγες ημέρες στο κέντρο της Αθήνας, στο Μεταξουργείο στην διασταύρωση των οδών Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και Σάμου. Στα πλαίσια του φεστιβάλ "Το μικρό Παρίσι των Αθηνών", οι  διοργανωτές του δηλαδή το Αθηναϊκό Καλλιτεχνικό Δίκτυο ήθελαν να αφήσουν ένα αποτύπωμα στην πόλη, τουλάχιστον μέχρι την επόμενη διοργάνωση του χρόνου. Στα πλαίσια αυτά συνεργάστηκε με τον κορυφαίο street artist WD.

Κάπως έτσι δημιουργήθηκε το έργο "Knowleadge speaks - Wisdom listens". H γνώση μιλάει, η σοφία ακούει, ένα απόφθεγμα του Τζίμι Χέντριξ, παντρεύτηκε από τον καλλιτέχνη με το σύμβολο της Αθήνας και ελάχιστα 24ώρα μετά την ολοκλήρωση του έργου έχει γίνει παγκόσμιο viral ειδικά μετά από μία ανάρητηση στο reddit.com, όπου την Κυριακή ήταν το κορυφαίο θέμα του site.

Σχόλια