Ειδήσεις

Τέσσερις ώρες διάσκεψης χωρίς απόφαση για τις άδειες

Ολοκληρώθηκε, έπειτα από τέσσερις ώρες, η διάσκεψη του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες, χωρίς να ληφθεί κάποια απόφαση.

Τα μέλη της Ολομέλειας αναλώθηκαν σε συζήτηση επί συνταγματικών και νομικών ζητημάτων και δεν προχώρησαν, όπως λίγο-πολύ ήταν αναμενόμενο, σε ψηφοφορία αναφoρικά με τη συνταγματικότητα -ή μη- του νόμου Παππά.

Έτσι, όπως ήταν προγραμματισμένο σύμφωνα με το protothema.gr η διάσκεψη θα επαναληφθεί την Τετάρτη το απόγευμα, όπου αναμένονται οι κρίσιμες αποφάσεις από την Ολομέλεια του Ανώτατου Δικαστηρίου. Αναμένεται, δηλαδή, να διεξαχθεί η κρίσιμη ψηφοφορία περί της συνταγματικότητας -ή μη- του νόμου για τις τηλεοπτικές άδειες.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΝΕΑ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣτΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ

Αξίζει να σημειωθεί ότι, κατά πληροφορίες, οι δικαστές είναι έντονα ενοχλημένοι από τις συνεχείς παρεμβάσεις και δηλώσεις μελών της κυβέρνησης αναφορικά με την επικείμενη απόφαση της Ολομέλειας.

Την προηγούμενη εβδομάδα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο έκρινε παραδεκτές και νόμιμες τις προσφυγές των καναλιών, με τις οποίες ζητούν να κηρυχθεί αντισυνταγματικός ο νόμος Παππά και να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση, με την οποία καθορίζονται σε τέσσερις οι τηλεοπτικές άδειες.

Νομικοί και πολιτικοί κύκλοι εκτιμούν ότι οι πιθανότητες επικράτησης της κυβερνητικής θέσης έχουν περιοριστεί σημαντικά.

Η διάσκεψη έγινε μέσα σε ένα εκρηκτικό πολιτικό τοπίο, στο οποίο η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να τα παίξει όλα για όλα, σε μια παρτίδα κόκκινο-μαύρο, όπου ή θα τα κερδίσει όλα ή θα τα χάσει όλα στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών.

Σχόλια