default-image

Ένοχοι για δυστύχημα με μοιραία βουτιά από το γεφυράκι

Κρήτη
Ένοχοι για δυστύχημα με μοιραία βουτιά από το γεφυράκι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με ποινή φυλάκισης 7 μηνών -με τριετή αναστολή- καταδικάστηκαν τη Δευτέρα (25/10) από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου δύο πρώην στελέχη του Δήμου Ηρακλείου, τα οποία κρίθηκαν ένοχα για την υπόθεση του δυστυχήματος που είχε σημειωθεί το Νοέμβριο του 2010, στο γεφυράκι της οδού Μεσαράς, με θύμα έναν 32χρονο Κρητικό.

Ήταν ξημερώματα όταν ο 32χρονος πολιτικός μηχανικός με καταγωγή από το Τυμπάκι, επιχείρησε να διασχίσει το γνωστό γεφυράκι που οδηγεί από το Γιόφυρο στην οδό Χριστομιχάλη Ξυλούρη.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του άτυχου άνδρα, Βαγγέλη Στρατουδάκη, το αυτοκίνητο έπεσε στο ποτάμι με την οροφή, με αποτέλεσμα ο οδηγός του, ο οποίος δεν είχε αναπτύξει ταχύτητα και φορούσε ζώνη ασφαλείας, να εγκλωβιστεί μέσα στο όχημά και να πνιγεί.

Το Δικαστήριο τους έκρινε ένοχους

Το Δικαστήριο έκρινε ένοχους τον τότε αντιδήμαρχο Ηρακλείου, υπεύθυνο για την εκτέλεση έργων οδοποιίας και ηλεκτροφωτισμού, καθώς και τον τότε προΪστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου για την πράξη της "ανθρωποκτονίας από αμέλεια δια παραλείψεως τελούμενη".

Ειδικότερα, όπως ανέφερε στην εφημερίδα «Νέα Κρήτη» ο κ. Στρατουδάκης, εκείνο το βράδυ, στο σημείο δεν υπήρχε καθόλου φωτισμός, δεν υπήρχε σήμανση, αλλά ούτε και προστατευτικές μπάρες. Σύμφωνα με τον δικηγόρο, υπήρχε μόνο ένα στηθαίο στη γωνία της γέφυρας, το οποίο ωστόσο είχε σπάσει.

Σημειώνεται πάντως ότι το Δικαστήριο καταλόγισε συνυπαιτιότητα για το ατύχημα και στον ίδιο τον εκλιπόντα, καθώς είχε ανιχνευτεί στο αίμα του ποσότητα αλκοόλ.

Ρεπορτάζ : Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News