Ειδήσεις

Έδιωξαν με δικαστικό κλητήρα το διευθυντή της ΕΡΤ!

Ανακοινώθηκε, από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ, ο διάδοχος του Σταύρου Καπάκου στο "τιμόνι" της ενημέρωσης της κρατικής τηλεόρασης.

 Αυτός δεν είναι άλλος από τον δημιοσγράφο Παναγιώτη Τσούτσια, ο οποίος εργάζεται στην ΕΡΤ από το 1989 και μέχρι σήμερα ήταν Προϊστάμενος Υποδιεύθυνσης Σύνταξης Ειδήσεων.

Το βιογραφικό του νέου διευθυντή

Ο Παναγιώτης Τσούτσιας είναι δηµοσιογράφος. Γεννήθηκε στους Αγίους Αναργύρους Αττικής, το 1956. Σπούδασε στο Πανεπιστήµιο Δηµοσιογραφίας της Σόφιας. Από το 2002 κατοικεί µόνιµα στον Γέρακα. Είναι παντρεµένος µε δύο παιδιά. Αµέσως µετά τη µεταπολίτευση υπήρξε ενεργό µέλος πολιτιστικών συλλόγων και επιτροπών ειρήνης.

Ιδρυτικό µέλος του Ελληνοβουλγαρικού Συνδέσµου Φιλίας. Το 1987 συµµετείχε στην Οµάδα Πρωτοβουλίας για τη λειτουργία του πρώτου διαδηµοτικού σταθµού (Δίαυλος 10) και στη συνέχεια στην Επιτροπή Προγράµµατος. Έχει εργαστεί στις ηµερήσιες εφηµερίδες "Πρώτη", "Μεσηµβρινή", στο περιοδικό "Έψιλον" της "Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας" ενώ υπήρξε αρχισυντάκτης του περιοδικού "Άνθρωποι" της "Απογευµατινής της Κυριακής". Εργάστηκε στο πολιτικό τμήμα του "Έθνους" και του "Έθνους της Κυριακής" και στη ΝΕΤ 105,8.

Μεταξύ άλλων έχει υπάρξει µέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων στο Γ΄ Γυµνάσιο Γέρακα και µέλος του Πνευµατικού Συλλόγου Αλέξανδρος Παπαδιαµάντης. Έχει στο παρελθόν εκλεγεί Γενικός Γραµµατέας του Δ.Σ. του Ενιαίου Δηµοσιογραφικού Οργανισµού Επικουρικής Ασφάλισης και Περίθαλψης (ΕΔΟΕΑΠ) και µέλος του Γενικού Συµβουλίου της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Το παρασκήνιο της αλλαγής "σκυτάλης"

Toν έδιωξαν με δικαστικό κλητήρα!

Νωρίτερα σύμφωνα με το newsit.gr , η ΕΡΤ είχε ενημερώσει με μια λιτή ανακοίνωση το τέλος της συνεργασίας της με τον επικεφαλής του ενημερωτικού τομέα, αναφέροντας ότι «Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ Α.Ε. αποφάσισε να απαλλάξει από τα καθήκοντά του τον μέχρι σήμερα Γενικό Διευθυντή Ενημέρωσης κ. Σταύρο Καπάκο. Το Δ.Σ. τον ευχαριστεί για τις μέχρι σήμερα προσφερθείσες υπηρεσίες του».

Οι διαδικασίες για το «διαζύγιο» είχαν ξεκινήσει εδώ και καιρό και αυτό μόνο βελούδινο δεν ήταν, καθώς η διοίκηση ενημέρωσε από την προηγούμενη βδομάδα τον δημοσιογράφο και σύμφωνα με τους κύκλους του κ. Καπάκου ο ίδιος ουδέποτε αρνήθηκε να αποχωρήσει από το ραδιομέγαρο. Ωστόσο, οι ιθύνοντες αποφάσισαν να τον διώξουν με αυτό τον προκλητικό τρόπο με έναν δικαστικό κλητήρα.

Οι εξελίξεις προκάλεσαν πολιτικό σεισμό στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ και χαρακτηριστικό του κλίματος είναι το γεγονός πως ο υπουργός Παιδείας, Νίκος Φίλης αναμενόταν να θέσει το θέμα στην πολιτική γραμματεία του κόμματος. Χαρακτηριστική είναι και η αντίδραση και του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη μέσω Twitter.

Σχόλια