Ειδήσεις

Ελευθέρας...για 300 άπορους φοιτητές!

300 άποροι φοιτητές στην Κρήτη εξασφαλίζουν ειδική κάρτα για τις δωρεάν μετακινήσεις τους, από τον τόπο διαμονής τους προς το Πολυτεχνείο Κρήτης, σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ του νησιού.

Tο πρωί της Τρίτης γίνεται η παρουσίαση του προγράμματος στην Περιφέρεια Κρήτης για τις δωρεάν μετακινήσεων φοιτητών οι οποίοι πληρούν τα κριτήρια «φτώχειας» που ορίζει το λεγόμενο πρόγραμμα ΤΕΒΑ.

Πρόκειται για ένα καινοτόμο πρόγραμμα το οποίο βάζει σε εφαρμογή η Διεύθυνση Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Κρήτης, σε συνεργασία με τους 4 προέδρους Αστικών και Υπεραστικών ΚΤΕΛ του νησιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο θα υπογραφεί σχετική σύμβαση προκειμένου να καλυφθεί το 50% των εισιτηρίων από την Περιφέρεια Κρήτης ενώ το υπόλοιπο 50% από τα ΚΤΕΛ, εξέλιξη που αποτελεί ανάσα για εκατοντάδες ευπαθείς οικογένειες που αδυνατούν να καλύψουν ακόμη και τα έξοδα μετακινήσεων των παιδιών τους.

Πρόκειται για τα Αστικά ΚΤΕΛ: Ηρακλείου και Χανίων και τα υπεραστικά ΚΤΕΛ : Ηρακλείου - Λασιθίου και Χανίων - Ρεθύμνου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από τους 300 περίπου φοιτητές, οι 150 αφορούν το Νομό Ηρακλείου ενώ ένας αριθμός περίπου 100 φοιτητών προέρχεται από το Πολυτεχνείο στα Χανιά.

Ρεπορτάζ : Γεωργία Μακάκη

Σχόλια