Ειδήσεις

Υπόθεση Γιακουμάκη: Ξέσπασε σε κλάματα η Έλενα Ακρίτα

Κατέθεσε η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα αφήνοντας υπονοούμενα για πολιτικές παρεμβάσεις και τη στάση βουλευτών .

Διεκόπη στις 15:00 της Δευτέρας η δίκη για το θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη και θα συνεχιστεί την Τρίτη στις 9:00.Νωρίτερα κατέθεσε η δημοσιογράφος Έλενα Ακρίτα αφήνοντας υπονοούμενα για πολιτικές παρεμβάσεις και τη στάση βουλευτών καθώς και ο  Γιώργος Βιβιαδάκης, συγγενικό πρόσωπο του άτυχου Βαγγέλη .Μάλιστα συντετριμμένη ξέσπασε σε κλάματα, όταν αναφέρθηκε στις πληροφορίες που έφτασαν στην ίδια και την προσωπική της έρευνα για την υπόθεση.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ : ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΦΩΤΙΑ, ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΜΙΛΗΣΩ ΓΙΑΤΙ ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ

Συγκεκριμένα η κ. Ακρίτα κατέθεσε στο δικαστήριο ότι έστειλε επιστολή προς τον τότε υπουργό Δημόσιας Τάξης, Γ. Πανούση, για παρέμβαση πολιτικού προσώπου στην υπόθεση, αφού προηγουμένως, είχε διασταυρώσει τις πληροφορίες της σχετικά με το θέμα, ενώ επικαλέστηκε δημοσιογραφικό απόρρητο. Σε δηλώσεις της αμέσως μετά, έστειλε μήνυμα, ως δημοσιογράφος και ως μητέρα, ενάντια στην ενδοσχολική βία και τα «ρουσφέτια» των πολιτικών. Όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, "οφείλουμε να δουλέψουμε ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών, στην ενδοσχολική βία".

"Να λογοδοτήσουν βουλευτές"

Παράλληλα, σημείωσε πως πρέπει να λογοδοτήσουν για τη στάση τους βουλευτές που ενδιαφέρονται για τον παλαιοκομματισμό τους και το ρουσφέτι τους με την ρομφαία της ασυλίας.

Ο δικηγόρος του κ. Μαρκογιαννάκη σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ σε δηλώσεις του, ξεκαθάρισε ότι ο πελάτης του έχει παραπεμφθεί ως ηθικός αυτουργός παράβασης καθήκοντος, όχι γιατί δεν τιμωρήθηκαν από τους άλλους κατηγορούμενους οι σπουδαστές που φέρονται να καταπίεζαν τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Ο κ. Τζούμας ανέφερε ότι ο κ. Μαρκογιαννάκης κατηγορείται για τηλεφωνική παρέμβαση προς τον διευθυντή, για να τιμωρηθεί επιεικώς ένας φτωχός σπουδαστής, επειδή ζωγράφισε την Κρήτη στον τοίχο της Σχολής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ: "ΜΑΚΑΡΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ!"

Ο συνήγορος του πρώην διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Αλέξης Κούγιας, μετά τη διακοπή της δίκης, εξέφρασε την εκτίμηση ότι αρχίζει και ξεκαθαρίζει εντελώς το τοπίο. Όπως είπε, μετά την εξέταση «ενός αξιόπιστου μάρτυρα», συγγενικού προσώπου της μητέρας του 20χρονου, δεν προκύπτει καμία ενέργεια του κατηγορούμενου, που θα έβλαπτε τα συμφέροντα του άτυχου σπουδαστή, για να ωφελήσει εκείνους που φέρεται ότι τον υπέβαλαν σε μπούλινγκ, με συνέπεια να μη στοιχειοθετείται η κατηγορία της παράβασης καθήκοντος, για τον πελάτη του.

Σχόλια