default-image

Στο εδώλιο 3 για την επίθεση σε αντιφασίστες στο Ζαρό

Κρήτη
Στο εδώλιο 3 για την επίθεση σε αντιφασίστες στο Ζαρό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στο εδώλιο κάθονται την Τρίτη 25/10 τρεις Κρητικοί, οι οποίοι πριν από περίπου τέσσερα χρόνια φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον αντιφασιστών, στο Ζαρό Ηρακλείου.

Το συμβάν είχε λάβει χώρα στις 18 Νοεμβρίου του 2012 στο γνωστό χωριό της ενδοχώρας του νομού Ηρακλείου. Το απόγευμα εκείνης της ημέρας, έξι αντιφασίστες από το Ηράκλειο πραγματοποίησαν αφισοκόλληση και μοίρασαν φυλλάδια με αντιναζιστικό περιεχόμενο στους κατοίκους του Ζαρού.

Η εν λόγω δράση είχε πραγματοποιηθεί με αφορμή βιαιοπραγίες που είχαν σημειωθεί σε βάρος μεταναστών της περιοχής, το προηγούμενο διάστημα.

Η επίθεση εναντίον των έξι αντιφασιστών έγινε μετά το τέλος της αφισοκόλλησης και της κουβέντας με τους κατοίκους του χωριού, την ώρα που οι πρώτοι ετοιμάζονταν να αναχωρήσουν από το Ζαρό. Σύμφωνα με τα θύματα, η επίθεση πραγματοποιήθηκε από χρυσαυγίτες.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα το οποίο στέλνει σε δίκη τους τρεις κατηγορούμενους, το επεισόδιο ξεκίνησε αρχικά με προπηλακισμούς σε βάρος των αντιφασιστών και με φράσεις όπως «Δε θα ξαναέρθετε στο Ζαρό».

Στη συνέχεια, οι κατηγορούμενοι φέρονται να προχώρησαν από τα λόγια στις πράξεις, καθώς επιτέθηκαν στους αντιφασίστες.

Η οργή των δραστών επικεντρώθηκε κυρίως σε έναν από τους αυτούς, ο οποίος φέρεται να δέχτηκε επίθεση με γροθιές, αλλά και κατσούνες, με αποτέλεσμα να πέσει αιμόφυρτος στο έδαφος. Από την επίθεση, ωστόσο, είχε τραυματιστεί ένα ακόμη από τα άτομα που μετείχαν στην αντιφασιστική δράση.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News