default-image

Κρήτη: Πότε θα βρέξει, ο καιρός το τριήμερο της 28ης

Κρήτη
Κρήτη: Πότε θα βρέξει, ο καιρός το τριήμερο της 28ης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δεν φαίνεται να είναι με το μέρος των Κρητικών ο καιρός και οι πολυπόθητες βροχές οι οποίες οδήγησαν κατοίκους του νησιού να προσευχηθούν γονυπετής μετά τη Κυριακάτικη Λειτουργία. Και αυτό γιατί σύμφωνα πάντα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις κάποιες περιοχές θα παραμείνουν άνυδρες ενώ το σκηνικό φαίνεται να αλλάζει το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου αλλά χωρίς να τίθεται λόγος για σημαντικά ποσοστά βροχοπτώσεων.

Σύμφωνα με το γνωστό μετεωρολόγο κ. Τάσο  Αρνιακό υποστηρίζει στο neakriti.gr  ότι γνωρίζει ότι  η Κρήτη αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα ανομβρίας αλλά δυστυχώς δεν φαίνεται να υπάρχει αλλαγή αξιοσημείωτη .Σήμερα επικρατεί  σύννεφα με βοριαδάκι 4-5 μποφόρ, ενώ βροχές προβλέπονται κατά τόπους στο Ρέθυμνο μόνο και πάλι μικρής έντασης. Η θερμοκρασία στους 21 βαθμούς Κελσίου στα Χανιά, στο Ρέθυμνο στους 23 βαθμούς, στο Ηράκλειο στους 22 όπως και στη Σητεία.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΓΟΝΑΤΙΣΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΕΥΧΗΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΕΞΕΙ

«Για την Τρίτη περιμείνουμε  παρόμοιες καιρικές συνθήκες . Στα δυτικά και κυρίως σε Χανιά και Ρέθυμνο υπάρχουν  πιθανότητες για βροχή , ενώ  λιγότερες είναι στο Ηράκλειο. Δυστυχώς χειρότερη θα ναι η κατάσταση σε Μοίρες,  Αρκαλοχωρι και Ιεράπετρα όπου δεν φαίνεται καθόλου πιθανότητα βροχής.  Να πούμε ωστόσο ότι θα έχετε δυνατούς βοριάδες έως και 6 μποφόρ ενώ στα δυτικά ωστόσο θα είναι ασθενέστεροι. Η θερμοκρασία στους 21-22 και πιο υψηλές σε Μοίρες, Τυμπάκι Παλαιόχωρα ενώ στη Γαύδο  θα φθάσει ο υδράργυρος στους 25 βαθμούς.

"Ανήμερα του Αγίου Δημητρίου η εικόνα είναι καλύτερη και θα εκδηλωθούν περισσότερες βροχές σε Χανιά και Ρέθυμνο από το μεσημέρι και μετά  ,πάλι όμως θα λέγαμε για ψιχάλες και όχι για το καλό νερό που τόσο ανάγκη έχει η Κρήτη . Η διψασμένη γη θα ποτιστεί αλλά δυστυχώς όχι σε ανατολικές και κεντρικές περιοχές του νησιού",προσθέτει ο μετεωρολόγος.  

Ο κ. Αρνιακός ωστόσο στέκεται στο τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου όπου αισθητά πλέον ο καιρός θα αρχίσει να αλλάζει με μία αίσθηση χειμώνα να κάνει αισθητή την παρουσία της  σε όλη τη χώρα, με χιόνια μάλιστα στα βόρεια, ενώ στην Κρήτη θα επικρατήσει μία βαριά συννεφιά με πτώση θερμοκρασίας βοριάδες και βροχές κυρίως στα δυτικά, δίχως να φαίνεται ανάλογο σκηνικό στα Ανατολικά.

Σε όλη τη χώρα το τριήμερο περιμένουμε άσχημο καιρό με τον χειμώνα να κάνει αισθητή  την παρουσία του .Στην Κρήτη περισσότερες βροχές θα εκδηλωθούν το Σάββατο με τη θερμοκρασία τη Παρασκευή από 21-έως 24 και το Σάββατο έως 19-20 βαθμούς κελσίου. Στα δυτικά αναμένεται να εκδηλωθούν και πάλι  οι περισσότερες βροχές ενώ σταδιακά από την Κυριακή ο καιρός θα βελτιωθεί και Δευτέρα  με Τρίτη αναμένεται και πάλι σχετικά καλός καιρός.

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News