default-image

Τίμησαν τον Σκεύο Παπαϊωάννου μετά από 3 δεκαετίες προσφοράς

Κρήτη
Τίμησαν τον Σκεύο Παπαϊωάννου μετά από 3 δεκαετίες προσφοράς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά από τρεις δεκαετίες δυναμικής προσφοράς στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, τους χιλιάδες φοιτητές του και στην επιστήμη της Κοινωνιολογίας, ο Σκεύος Παπαϊωάννου, επέστρεψε με ανάμικτα συναισθήματα για να λάβει τον τιμητικό τίτλο του ομότιμου καθηγητή.

Θεράπευσε και θεραπεύει την Κοινωνιολογία μέσα από την επαφή του με τα προβλήματα και την καθημερινότητα των ανθρώπων και όχι μόνο από τα πανεπιστημιακά έδρανα, εξ ου και στην εκδήλωση βρέθηκε για να τον τιμήσει όχι μόνο η πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και κοινωνικοί και θεσμικοί φορείς. Ο Σκεύος Παπαϊωάννου αποτελεί από μόνος του την εξαίρεση, στο διαχρονικό ζητούμενο της σύνδεσης του πανεπιστημίου με την κοινωνία.

Πλέον ζει κει εργάζεται στη Γερμανία, όπου υπάρχει εύλογα υψηλό ενδιαφέρον για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης και του προσφυγικού, αυτό όμως που δεν γνωρίζουμε και για το οποίο διαβεβαιώνει  ο Σκεύος Παπαϊωάννου, είναι ότι υπάρχει και κύμα αλληλεγγύης από τη Γερμανία προς την Ελλάδα σε όλες τις τοπικές κοινωνίες της.

Αυτό που προβληματίζει περισσότερο όμως τον έγκριτο πανεπιστημιακό, είναι η φυγή των μορφωμένων της Ελλάδας στο εξωτερικό, κάτι που βιώνει και ο ίδιος καθημερινά στη Γερμανία και ευελπιστεί να παύσει σύντομα.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News