default-image

Όποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι δεσμευτική

Όποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι δεσμευτική

Με την ομιλία του πρωθυπουργού και προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, με βασικά θέματα την εκλογή γραμματέα της Κ.Ε. και την εκλογή της Πολιτικής Γραμματείας.

Ο Αλέξης Τσίπρας έστειλε μήνυμα στην ΚΕ λέγοντας «να τελειώνουμε με τις αυτονομήσεις και την έλλειψη συντονισμού».

Τόνισε επίσης: «Είμαστε σε μια περίοδο δύσκολη γεμάτη προκλήσεις με μια σειρά ανοικτά μέτωπα για την κοινωνία τους εργαζόμενους, τη νεολαία και την Αριστερά και απαιτείται μια σειρά από μάχες που η έκβασή τους θα κρίνει την πορεία της χώρας τον 21ο αιώνα και τη θέση της Αριστεράς στο πολιτικό τοπίο που διαμορφώθηκε στην Ελλάδα και την Ευρώπη τα τελευταία χρόνια. Σε αυτές τις μεγάλες μάχες πρέπει να βγούμε νικητές».

Για τις τηλεοπτικές άδειες

Για τις τηλεοπτικές άδειες δήλωσε: «Το μέτωπο για τις άδειες αφορά την υπεράσπιση της δημοκρατίας. Υλοποιήσαμε τη δέσμευση να βάλουμε τάξη στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο. Στην προσπάθειά μας να προχωρήσουμε στον διαγωνισμό είχαμε απέναντί μας και τους καναλάρχες και τη ΝΔ. Ο Κ. Μητσοτάκης από την πρώτη στιγμή επιχείρησε να μποϊκοτάρει τη συγκρότηση ΕΣΡ. Στόχος του να μη γίνει κανένας διαγωνισμός. Λένε συνειδητά ψέματα ότι για τους όρους του διαγωνισμού αποφάσισε μόνος του ο κ. Παππάς, ενώ την απόφαση έλαβε η Βουλή των Ελλήνων. Το πραγματικό διακύβευμα είναι αν επιτέλους σε αυτόν τον τόπο θα αποφασίζει η Βουλή και η εκλεγμένη κυβέρνηση ή τα οργανωμένα συμφέροντα. Τα συμφέροντα τόσα χρόνια έκαναν αεροπειρατεία. Οποια κι αν είναι η απόφαση του ΣτΕ θα είναι δεσμευτική για την κυβέρνηση. Αυτό δεν σημαίνει ότι οφείλουμε να σωπάσουμε. Δεν θα σωπάσουμε, έχουμε άποψη. Θα λέμε την αλήθεια και αυτό δεν είναι παρέμβαση.

Γίναμε μάρτυρες μιας ακόμα αθλιότητας μια ανώνυμη μαρτυρία που έγινε πριν 2 χρόνια εμφανίστηκε ως δήθεν παρούσα παρακρατική ενέργεια. Δεν πρόκειται για ζητήματα που αφορούν την ιδιωτική ζωή, αυτή είναι ιερή».

Πρόσθεσε σύμφωνα με το protothema.gr ότι «το καθεστώς της μη αδειοδότησης είναι αντισυνταγματικό και ο νόμος που φέραμε που έχει εκτιμηθεί από την κοινή γνώμη είναι η απάντηση στην αντισυνταγματικότητα».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News