default-image

Από ατμόσφαιρα και πανηγυρισμούς "χορτάσαμε"

Περίεργα
Από ατμόσφαιρα και πανηγυρισμούς "χορτάσαμε"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δε θέλουμε να χαλάσουμε την ατμόσφαιρα και τους πανηγυρικούς, εμφατικούς τόνους της κυβέρνησης για το ΒΟΑΚ, αλλά μόνο αισιοδοξία και σιγουριά δεν μπορούμε να αισθανόμαστε εδώ στην Κρήτη.

Τα βαριά λόγια, τα καθησυχαστικά, δεσμευτικά μηνύματα δε μας λένε και πολλά. Τα έχουμε ξανακούσει, τα έχουμε ματακούσει.

Αυτό που θέλαμε να δούμε, αλλά δε βλέπουμε και μας ανησυχεί, είναι ένας στέρεος σχεδιασμός. Κάτι γενικόλογα ακούμε, κάτι αοριστίες. Χώρια το ότι ο σχεδιασμός μια είναι έτσι, μια... γιουβέτσι!

Προ μηνών γνωρίζαμε, και έτσι είχε κατατεθεί στην προτεινόμενη λίστα έργων προς ένταξη στο πακέτο Γιούνκερ, πως το έργο του ΒΟΑΚ είχε κατατεθεί "πακέτο" με έργα αξιοποίησης των λιμανιών Ηρακλείου, Σούδας και Ρόδου.

Ο γ.γ. Υποδομών Γιώργος Δέδες, αν δεν κάνουμε λάθος, αποκάλυψε πως στην πρόταση που απεργάζεται το υπουργείο με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων για το ΒΟΑΚ δεν περιλαμβάνεται η αξιοποίηση των λιμανιών ως έργο έλξης επενδυτών που θα ήθελαν να συνδυάσουν το έργο του ΒΟΑΚ με την πρόσβαση από και προς τα λιμάνια.

Τελικά, ποιος είναι ο σχεδιασμός; Έχουμε μπερδευτεί!

ΜΠ.Σ.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News