Ειδήσεις

Αποκαλύψεις Wikileaks : Ομπάμα - Κλίντον πίεσαν για μνημόνιο

Νέες αποκαλύψεις από το Wikileaks για την παρέμβαση του Μπαράκ Ομπάμα και του Μπιλ Κλίντον να πειστεί ο Αλέξης Τσίπρας να υπογράψει το Μνημόνιο.

«#Podesta emails: Μπιλ Κλίντον και Μπαράκ Ομπάμα εργάστηκαν για να επηρεάσουν την Ελλάδα στην συμφωνία λιτότητας». Αυτός είναι ο τίτλος του Russia Today, που παρουσιάζει νέα μυστικά e-mail των Αμερικανών που έχει δημοσιεύσει το Wikileaks και αφορούν στα όσα έγιναν το καλοκαίρι του 2015, λίγο μετά το δημοψήφισμα και αφορούν στις πιέσεις που δέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για να δεχτούν να υπογράψουν το τρίτο Μνημόνιο.

Και αυτή τη φορά, τα e-mail που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από το Wikileaks προέρχονται από τον λογαριασμό του John Podesta, του επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας για την προεδρία των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον. Και αποκαλύπτουν πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο πρώην ένοικος του Λευκού Οίκου Μπιλ Κλίντον προσπάθησαν να επηρεάσουν την Ελλάδα για να δεχτεί τους σκληρούς όρους λιτότητας και να υπογράψει το τρίτο Μνημόνιο τον Ιούλιο του 2015.

H αποκαλυπτική αλληλογραφία της 10ης Ιουλίου 2015

Το Wikileaks σύμφωνα με το newsit.gr έδωσε στη δημοσιότητα αλληλογραφία της 10ης Ιουλίου 2015 στο οποίο ο Podesta γράφει στην επικεφαλής προσωπικού του Μπιλ Κλίντον Tina Flournoy, την οποία ρωτά αν ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε να μιλήσει στον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Ο Λευκός Οίκος με ρώτησε αν ο WJC (σ.σ. Ουίλιαμ Τζέφερσον Κλίντον είναι το πλήρες όνομα του πρώην "πλανητάρχη") έχει το θάρρος (σ.σ. enough of a relationship είναι η ακριβής φράση του) με τον πρωθυπουργό Τσίπρα για να του τηλεφωνήσει και να τον συμβουλεύσει να προχωρήσει σε συμφωνία», γράφει ο Podesta. Η Flournoy απαντά, λέγοντάς του ότι ο Κλίντον θα έκανε το τηλεφώνημα στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά ότι «η άμεση ερώτησή του είναι -θα πιέσουμε και την Μέρκελ;».

Σχόλια