Ειδήσεις

Ο ρόλος των Κρητικών στο φορτίο κοκαΐνης των 5 εκατ. ευρώ

Ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή – μεταφορά κοκαΐνης στην Ελλάδα φέρονται οι δυο Κρητικοί

Ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή - μεταφορά κοκαΐνης στην Ελλάδα από χώρες της Δυτικής Ευρώπης, με φορτηγά αυτοκίνητα διεθνών μεταφορών, καθώς επίσης στην αποθήκευση και νόθευση - επανατυποποίησή της, με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της, φέρονται οι δυο κρητικοί που έπεσαν στα χέρια της ΕΛΑΣ στην Πάτρα με το χρυσοφόρο φορτίο της κοκαΐνης αξίας  πέντε εκατομμυρίων ευρώ στην κρύπτη που είχαν δημιουργήσει στη νταλίκα.   

Η ηγεσία της ΕΛΑΣ κατά την επίσημη παρουσίαση της υπόθεσης, που έγινε από το  Διευθυντής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής όσο και τον Εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛΑΣ  αναφέρθηκαν στη σύλληψη των δυο κρητικών οδηγών διεθνών μεταφορών ηλικίας 36 και 38χρόνων, καθώς και των δύο αλλοδαποί υπηκόων Αλβανίας ηλικίας 31 και 33 ετών,  που επρόκειτο να παραλάβουν τη βαλίτσα με το φορτίο της κοκαΐνης αξίας, ούτε λίγο - ούτε πολύ 5 εκατομμυρίων ευρώ. Παράλληλα διευκρίνισαν πως αναζητείται ένα ακόμη άτομο για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, εμπορία ναρκωτικών ουσιών, καθώς και για τις -κατά περίπτωση- παραβάσεις της νομοθεσίας για τα όπλα και τους αλλοδαπούς.

Στο πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, 28 κιλά και 875 γραμμάρια κοκαΐνης, 1.545 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης, ένα φορτηγό όχημα διεθνών μεταφορών, Ι.Χ. αυτοκίνητο, πιστόλι και κατάλληλος εξοπλισμός για επανατυποποίηση ναρκωτικών.

Ως προς το χρονικό της εξάρθρωσης, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα , κατάφερε απογευματινές ώρες της 20ής Οκτωβρίου να εντοπίσει στο λιμάνι της Πάτρας, με τη συνδρομή του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και να συλλάβει τους δύο νεαρούς κρητικούς , οι οποίοι μετέφεραν με φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών, ποσότητα κοκαΐνης 28,9 κιλών περίπου.

Από την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, εντοπίστηκαν στην Εθνική Οδό Κορίνθου - Αθηνών, στο ύψος της Κορίνθου, οι δύο υπήκοοι Αλβανίας, οι οποίοι θα παραλάμβαναν την κοκαΐνη με σκοπό την περαιτέρω διακίνησή της.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία τους  σε περιοχή της Αττικής, διαπιστώθηκε ότι ο χώρος χρησιμοποιούνταν ως εργαστήριο νόθευσης και τυποποίησης ναρκωτικών ουσιών.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

?      28 κιλά και 875 γραμμάρια κοκαΐνης ,

?      ακατέργαστη κάνναβη (1.545) γραμμαρίων,

?      είκοσι (20) σπόροι κάνναβης,

?      νάιλον συσκευασία που περιείχε κοκαΐνη μικτού βάρους πέντε (5) γραμμαρίων,

?      πιστόλι με γεμιστήρα,

?      δεκαπέντε (15) φυσίγγια,

?      φορτηγό αυτοκίνητο διεθνών μεταφορών, με επισυρόμενο θάλαμο

?      Ι.Χ. αυτοκίνητο

?      χρηματικό ποσό των 4.500 ευρώ,

?      έντεκα (11) συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

?      ηλεκτρονική ζυγαριά ακριβείας,

?      υδραυλική πρέσα συμπίεσης, δυναμικότητας έως δύο (2) τόνους, με τα εξαρτήματά της,

?      δύο (2) μεταλλικές πλάκες,

?      συσκευή θερμοκόλλησης και ζελατίνα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν χθες στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πατρών.

Ρεπορτάζ: Έλλη Κοκάλη

φωτογραφία αρχείου

Σχόλια