Ειδήσεις

Τους άφησαν κληρονομιές και τώρα τρέχουν και δε φτάνουν

Με κατάσχεση της προσωπικής τους περιουσίας κινδυνεύουν εκατοντάδες ανυποψίαστοι πολίτες στην Κρήτη που αν και κληρονόμησαν ακίνητα, κληρονόμησαν και τα χρέη θανόντων που υπέγραψαν ως εγγυητές σε δάνεια,

Με κατάσχεση της προσωπικής τους περιουσίας κινδυνεύουν εκατοντάδες ανυποψίαστοι πολίτες στην Κρήτη που αν και κληρονόμησαν ακίνητα, κληρονόμησαν και τα χρέη θανόντων που υπέγραψαν ως εγγυητές σε δάνεια, τα οποία φυσικά δεν αποπληρώθηκαν από τους εμπλεκόμενους.

Συνέπεια των παραπάνω πλέον είναι να τρέχουν και να μην φτάνουν μπροστά στο κίνδυνο να χάσουν και τη προσωπική τους περιουσία.

Στη δυσάρεστη αυτή έκπληξη βρέθηκαν αρκετοί πολίτες, όταν πληροφορήθηκαν ότι το συγγενικό τους πρόσωπο που δεν είναι πλέον στη ζωή, είχε υπογράψει ως εγγυητής σε δάνειο, το οποίο όμως δεν αποπληρώθηκε ποτέ.

Τι πρέπει να κάνουν για να γλυτώσουν την περιουσία τους

Για να γλιτώσουν τη προσωπική τους περιουσία, σύμφωνα με τον δικηγόρο και Πρόεδρο των Ιδιοκτητών Ακινήτων Κώστα Αράπογλου, οι  πολίτες θα πρέπει να σπεύσουν εντός 4 μηνών από τον θάνατο του κληρονομούμενου να κινήσουν μια συγκεκριμένη διαδικασία, η οποία αποκαλείται αποδοχή επ' ωφέλεια απογραφής, με τις σχετικές αιτήσεις να αυξάνονται στα Ειρηνοδικεία, το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Την ώρα  που χιλιάδες πολίτες και στην Κρήτη αποποιούνται κληρονομιές λόγω φόρων - φωτιά, με τις σχετικές αιτήσεις να ανέρχονται μέχρι σήμερα στις 700 στο Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, όταν πέρυσι δεν ξεπερνούσαν τις 600.

ΑΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΩΝ

700 αποποιήσεις μέχρι σήμερα (Οκτώβριος 2016)

600  αποποιήσεις το 2015

 Πηγή : Ειρηνοδικείο Ηρακλείου

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια