default-image

Τραυματισμός λόγω κακοκαιρίας - Πολλά τα προβλήματα (Video)

Τραυματισμός λόγω κακοκαιρίας - Πολλά τα προβλήματα (Video)

Τεράστιες ζημιές, αλλά και τραυματισμούς, φαίνεται να έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, η οποία «πλήττει» ολόκληρη τη Δυτική Ελλάδα, αλλά και την Αθήνα.

Ισχυρή καταιγίδα έπληξε την Αθήνα το μεσημέρι του Σαββάτου. Οι δρόμοι της πρωτεύουσας πλημμύρισαν σε πολλά σημεία και ο κρατικός μηχανισμός έχει τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: "ΚΛΟΙΟΣ" ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Αλλά και στη Θεσσαλονίκη, σημειώθηκαν ακόμη και τροχαία ατυχήματα λόγω της περιορισμένης ορατότητας σε συνδυασμό με την ολισθηρότητα του οδοστρώματος.

Παρασύρθηκε από τα νερά και τραυματίστηκε γυναίκα

Από τα ορμητικά νερά παρασύρθηκε και τραυματίστηκε μία γυναίκα.

Η γυναίκα επέβαινε σε ταξί και, όταν κατέβηκε από το όχημα στην περιοχή Οβρυά στην Πάτρα, παρασύρθηκε από τα νερά, με αποτέλεσμα να χτυπήσει σε φρεάτιο και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Πολλά τα προβλήματα σε Μεσολόγγι, Πρέβεζα, Ναύπακτο και Πάτρα

Πολλά προβλήματα παρατηρούνται επίσης σε Μεσολόγγι, Πρέβεζα, Ναύπακτο και Πάτρα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία, που χτύπησε από νωρίς το πρωί του Σαββάτου πολλές περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

Στην πόλη του Μεσολογγίου έχουν πλημμυρίσει σπίτια και καταστήματα, ενώ λόγω των ισχυρών ανέμων, έχουν σημειωθεί πολλές κοπές δέντρων.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία έχει δεχθεί περισσότερες από 100 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων από σπίτια και καταστήματα, όπως επίσης και για κοπές δέντρων.

Στην Πάτρα η καταιγίδα, η οποία συνοδευόταν από ισχυρούς ανέμους, προκάλεσε πλημμύρες σε υπόγεια σπιτιών και καταστήματα, ενώ η Πυροσβεστική έχει δεχθεί περίπου 25 κλήσεις για απαντλήσεις υδάτων.

Κατά τη διάρκεια της καταιγίδας σημειώθηκε ολιγόλεπτη διακοπή ρεύματος σε περιοχές της πόλης.

Σε ό,τι αφορά την ευρύτερη περιοχή της Πρέβεζας, έχουν ήδη πραγματοποιηθεί 20 αντλήσεις υδάτων από την Πυροσβεστική, ενώ στη Ναύπακτο, η υπηρεσία έχει δεχθεί περίπου 20 κλήσεις για τον ίδιο λόγο.

Πλημύρισε η Άρτα

Παράλληλα, πλημμύρισαν σπίτια, κτηνοτροφικές μονάδες και καλλιέργειες, στην πεδιάδα της Άρτας, από τη δυνατή νεροποντή τα ξημερώματα. Το νερό έχει σκεπάσει γέφυρες, αυλές, γήπεδα και χωράφια κοντά στον Αμβρακικό.

Οι κάτοικοι καταλογίζουν ευθύνες για την κατάσταση στους αρμοδίους, οι οποίοι, όπως αναφέρουν, παρά την πρόβλεψη για έντονα καιρικά δεν έθεσαν σε λειτουργία τις τουρμπίνες του αντλιοστασίου στη Βίγλα, ώστε να παροχετευθούν τα νερά που εγκλωβίζονται στα χαμηλότερα σημεία της πεδιάδας.

Πηγή: protothema.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News