Ειδήσεις

Βρήκαν τους δράστες της τηλεφωνικής απάτης των 40.000€

Μια γυναίκα και ένας άντρας, αλλοδαποί και οι δύο, συνελήφθησαν .Στην κατοχή τους βρέθηκε και κατασχέθηκε χρηματικό ποσό περίπου 40.000 ευρώ

Η υπόθεση απάτης μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας  σε βάρος 59χρονης γυναίκας  από την οποία απέσπασαν μεγάλο χρηματικό ποσό, παρουσιάζοντας ψευδή γεγονότα ως αληθινά,  εξιχνιάστηκε άμεσα από τις αστυνομικές αρχές Ρεθύμνου.

Συνελήφθη  μια 40χρονη αλλοδαπή κατηγορούμενη για απάτη  και ένας  43χρονος αλλοδαπός ως συνεργός της. Εξιχνιάσθηκαν, ακόμα  πέντε περιπτώσεις απόπειρας απάτης .Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των δύο αλλοδαπών, η οποία περιλαμβάνει ακόμη δύο άτομα.

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΡΟΣΠΟΙΗΘΗΚΕ ΤΟΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΑΠΑΤΗΣΑΝ 59ΧΡΟΝΗ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΣ ΤΗΣ 40.000 ΕΥΡΩ

Αναλυτικότερα και σύμφωνα πάντα με την αστυνομία

Συνελήφθησαν, χθες από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου σε συνεργασία με το Τμήμα Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, δύο αλλοδαποί υπήκοοι Βουλγαρίας (43χρονος και 40χρονη) σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, η οποία περιλαμβάνει δύο ακόμη άτομα.

Ειδικότερα, ύστερα από την μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου ταυτοποιήθηκε  η 40χρονη αλλοδαπή, η οποία παρέλαβε από την 59χρονη  χρηματικό ποσό, το οποίο είχαν συμφωνήσει σε προγενέστερο χρόνο  μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας με άγνωστους δράστες .

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε έρευνα στην οικία της 40χρονης κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 43χρονος στην κατοχή του οποίου βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 4.300 ευρώ ως προερχόμενο από την διάπραξη της παραπάνω απάτης.

Στη συνέχεια, από τη διενεργηθείσα προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου προέκυψε ότι η 40χρονη προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποχωρήσει από την επικράτεια και αφού εντοπίστηκε, συνελήφθη μεσημέρι στη Θεσσαλονίκη, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, στην κατοχή της οποίας βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των 35.800 ευρώ ως προερχόμενο από την εν λόγω απάτη.

Επιπλέον από τη συνεχιζόμενη και ενδελεχή προανάκριση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου προέκυψε ότι την 20.10.2016  μεσημεριανές ώρες,  οι  παραπάνω δράστες ενεργώντας με το συγκεκριμένο τρόπο προσέγγισης και μεθοδολογία δράσης, διέπραξαν ακόμα πέντε απόπειρες απάτης.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους σε ομοειδείς πράξεις.

Σχόλια