Ειδήσεις

Ποια είναι τα επικίνδυνα σχολεία του Ηρακλείου;

Το φόβο έχουν σκορπίσει σε πολλούς γονείς σχολείων του Ηρακλείου σχολικά συγκροτήματα στα οποία πέφτουν σοβάδες ενώ ανησυχία προκαλεί και η πιθανότητα σεισμού.

Το φόβο έχουν σκορπίσει σε πολλούς γονείς σχολείων του Ηρακλείου σχολικά συγκροτήματα στα οποία πέφτουν σοβάδες ενώ ανησυχία προκαλεί και η πιθανότητα σεισμού. Επικίνδυνα σχολεία χαρακτηρίζονται μεταξύ άλλων το 11ο στην Χρυσοπηγή καθώς και το 53o και 54o.

Πιέσεις προς όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να εξασφαλιστούν τα αναγκαία κονδύλια για τις απαραίτητες εργασίες τόσο σε σχολεία όσο και δημόσια κτήρια, άσκησαν την Παρασκευή το πρωί εκπρόσωποι του συνδικάτου Οικοδόμων Νομού Ηρακλείου και της Ένωσης Γονέων και Κηδεμόνων.

Η απάντηση που πήραν από την Περιφέρεια Κρήτης όπου είχαν συνάντηση ήταν ότι θα πρέπει να απευθυνθούν στο Δήμο Ηρακλείου για να ενταχθούν σε πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που προβλέπει αντισεισμική θωράκιση, κατασκευές και εργασίες σε κτίρια.

Η συνάντηση των εκπροσώπων με το Δήμο Ηρακλείου πάντως δεν πραγματοποιήθηκε και με το νέο ραντεβού να προγραμματίζεται για τις επόμενες ημέρες.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

Φωτογραφία αρχείου

Σχόλια