Ειδήσεις

Δράμα χωρίς τέλος, τη Δευτέρα το δικαστήριο για τον Βαγγέλη

Το μεσημέρι της ερχόμενης Δευτέρας, 24 Οκτωβρίου, θα συνεχιστεί στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων στα Ιωάννινα, η δίκη για την υπόθεση του σπουδαστή της Γαλακτοκομικής Σχολής, Βαγγέλη Γιακουμάκη, που διεκόπη σήμερα, λίγο πριν από τις 15:00.

Ο πρώην διευθυντής της Σχολής και η τότε υπεύθυνη της Εστίας κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος κατ' εξακολούθηση. Ο πρώην βουλευτής και πρώην υπουργός, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος του διευθυντή.

Η ακροαματική διαδικασία ξεκίνησε με την εξέταση της μητέρας του Βαγγέλη Γιακουμάκη, Μαρίας Φρονιμάκη και συνεχίστηκε με τον πατέρα του, Ανδρέα Γιακουμάκη. Κατ' εξαίρεση, το δικαστήριο έκρινε πως έπρεπε να εξεταστεί ο Νίκος Δαβρής, ο οποίος ήταν σπουδαστής στην Σχολή κατά το πρώτο έτος φοίτησης του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ο μάρτυρας, μετά από τον θάνατο του σπουδαστή, έκανε παρέμβαση στην υπόθεση, υποστηρίζοντας ότι γνώριζε για τον εκφοβισμό το οποίο φέρεται πως είχε υποστεί από ορισμένους συμφοιτητές του, με Κρητική καταγωγή, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης.

Αίτηση παράστασης πολιτικής αγωγής, η οποία όμως δεν έγινε δεκτή από το δικαστήριο, κατέθεσε ο νομικός εκπρόσωπος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού ΔΗΜΗΤΡΑΑνδρέας Αθανασόπουλος, ο οποίος έχει την ευθύνη της λειτουργίας της Γαλακτοκομικής Σχολής.

Σχόλια