Ειδήσεις

Δέκα χρόνια μετά η Βικελαία επιστρέφει στο σπίτι της

Ξεσπιτώθηκε, στριμώχτηκε σε ενοικιαζόμενους, άσχετους χώρους για χρόνια, όμως επιτέλους  επιστρέφει στο σπίτι της, έστω και μετά από μια ολόκληρη δεκαετία.

Ξεσπιτώθηκε, στριμώχτηκε σε ενοικιαζόμενους, άσχετους χώρους για χρόνια, όμως επιτέλους επιστρέφει στο σπίτι της, έστω και μετά από μια ολόκληρη δεκαετία.

Ο λόγος για τη  Βικελαία βιβλιοθήκη, που από την ερχόμενη Δευτέρα σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο, ξεκινούν οι διαδικασίες για την οριστική της εγκατάσταση στα Αχτάρικα και στην Πλατεία Λιονταριών.

Ο νέος, φυσικός παρ' όλα αυτά, χώρος της Βικελαίας βιβλιοθήκες, δεν θα θυμίζει σε τίποτα τις παλιές εγκαταστάσεις, καθώς θα περιλαμβάνει ολοκαίνουριες ανακαινισμένες αίθουσες, βιβλιοστάσιο, αίθουσες εκδηλώσεων, ενώ θα είναι ενισχυμένη με 1500 τόμους βιβλίων επιπλέον.

Λόγω πάντως του μειωμένου προσωπικού της Βικελαίας βιλιοθήκης και των χιλιάδων βιβλίων που πρέπει να ταξινομηθούν στους χώρους, το κόσμημα πολιτισμού θα είναι έτοιμο πριν το καλοκαίρι όπως ανέφερε η αντιδήμαρχος Αριστέα Πλεύρη.

Ρεπορτάζ: Λευτέρης Κουμαντάκης

Σχόλια