default-image

Επιστολή στους ακροατές του Ράδιο984

Κρήτη
Επιστολή στους ακροατές του Ράδιο984

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγαπημένοι μας ακροατές….

Δυο Gold βραβεία (Best Original Reporting και Best Public Interest) και το Grand κατέκτησε το Ράδιο984 στα Reginal Media Awards 2016 που πραγματοποιήθηκαν φέτος πρώτη φορά, από την Boussias Communications με στόχο να αναδειχτούν και να επιβραβευτούν τα Περιφερειακά και Τοπικά Μέσα (Εφημερίδες, Περιοδικά, Τηλεόραση, Ραδιόφωνο και sites) της Ελλάδας.

Best Original Reporting  για τη μαρτυρία του διασωθέντος Γιώργου Δημητρουλάκη από το πλοίο Norman Atlantic που τον Δεκέμβριο του 2014 τυλίχτηκε στις φλόγες σκορπώντας τον όλεθρο. Εννέα οι νεκροί. Δεκαεννέα (ακόμη)  αγνοούμενοι…  Η ιστορία του Γιώργου Δημητρουλάκη είναι μια ανθρώπινη ιστορία που συγκινεί. Την εποχή της εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου από την πλειοψηφία των ΜΜΕ, στο βωμό πάντα των μετρήσεων, εμείς ως Ηράκλειο Ράδιο984 δεν ποντάραμε σ' αυτό. Προσεγγίσαμε τις δύσκολες και συναισθηματικά φορτισμένες στιγμές της οικογένειας μόνο για να προβάλουμε το γεγονός, μακριά από υπερβολές ή «υποβολές», αποκαλύπτοντας άγνωστες πτυχές που αποδεικνύουν πως το δυστύχημα δεν ήταν και τόσο αθώο….

Best Public Interest  για την υπόθεση της καταστροφής του χημικού οπλοστασίου της Συρίας στη Μεσόγειο .. Όταν «έσκασε» η είδηση έμοιαζε σαν μια χαμένη υπόθεση. Βλέπετε, οι δυνατοί αυτού του κόσμου είχαν αποφασίσει. Εμείς, όμως, δεν πτοηθήκαμε. Δε φοβηθήκαμε να ψάξουμε την αλήθεια. Να ενοχλήσουμε την πολιτική ηγεσία και τους διεθνείς οργανισμούς. Ακούραστοι, νύχτα και μέρα, βάλαμε σκοπό μας τουλάχιστον να είναι δυνατή η φωνή του τόπου μας. Άλλωστε εμείς, απόγονοι του Καζαντζάκη γαρ, το πιστεύουμε το απόφθεγμα: «Ν' αγαπάς την ευθύνη. Να λες: Εγώ, εγώ μονάχος μου έχω χρέος να σώσω τη γης. Αν δε σωθεί, εγώ φταίω».

Φίλοι μας…

Το ραδιόφωνό μας, με 25 χρόνια παρουσίας στα ερτζιανά έχει υπηρετήσει με πάθος τόσο την ενημέρωση, όσο και την ψυχαγωγία. Από το μικρόφωνό μας έχει περάσει σχεδόν το σύνολο της πολιτικής, της επιστήμης, του πολιτισμού και του αθλητισμού. Βασική μας επιδίωξη πάντα να είμαστε παρόντες σε κάθε στιγμή της κοινωνίας του Ηρακλείου.

Και μπορεί αυτά τα βραβεία να ήρθαν τώρα, αποτελούν όμως το επιστέγασμα της σκληρής προσπάθειας που κατέβαλλαν εκατοντάδες άνθρωποι στο πέρασμα του χρόνου. Δικοί μας άνθρωποι. Που χάρισαν στο Ράδιο984 τη γνώση τους, τη δύναμή τους, τη φαντασία τους. Τη ψυχή τους. Που ενέπνευσαν εμάς τους ίδιους και τη μεγάλη ραδιοφωνική μας παρέα, μέσα από τη φωνή τους.

Είναι λοιπόν αυτά τα βραβεία αφιερωμένα σε όλους τους κατά καιρούς συνεργάτες μας.  Είναι όμως αφιερωμένα, ένα ελάχιστο ευχαριστώ, σε όλους όσοι μας εμπιστεύτηκαν και μας εμπιστεύονται: Προσωπικότητες από κάθε χώρο, φορείς, σύλλογοι και συλλογικότητες.

 Μα πέρα και πάνω απ' όλα είναι αφιερωμένα σε όλους εσάς, τους ανθρώπους που επιλέγεται εμάς για την ενημέρωση και τη ψυχαγωγία σας. Που μας στηρίζετε πάντα και πάντα αγκαλιάζετε κάθε μας προσπάθεια.

Σας ευχαριστούμε!

Ηράκλειο Ράδιο984

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News