Ειδήσεις

Ξεπέρασε τα εμπόδια και έγινε "στολίδι" το Ειδικό σχολείο

Μετά από περιπέτεια πολλών ετών και εμπόδια της γραφειοκρατίας ολοκληρώθηκε και πραγματοποιήθηκε ο αγιασμός στο νεόδμητο 3ο Ειδικό Σχολείο Ηρακλείου και 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο στην περιοχή του Άη Γιάννη Χωστού. Στα εμπόδια που είχαν προηγηθεί είχε αναφερθεί με πολλά ρεπορτάζ το neakriti.gr.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ : ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΩΝ ΡΕΚΟΡ ΟΠΟΥ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΚΑΙ "ΠΑΓΩΝΟΥΝ"

Πρόκειται για ένα πρότυπο, σύγχρονο ειδικό σχολείο του οποίου οι εργασίες αποπερατώθηκαν στις 8 Σεπτεμβρίου 2016 οπότε και το παρέλαβε ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός. Διαθέτει 2500 τ.μ.,9 αίθουσες για τους μαθητές του Δημοτικού και 2 για του Νηπιαγωγείου, αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, γυμναστήριο, ιατρείο, φυσικοθεραπευτήριο, χώρο αυτόνομης διαβίωσης, βιβλιοθήκη, γραφεία ειδικοτήτων, βοηθητικούς χώρους. Είναι βιοκλιματικό κτήριο με φωτοβολταικά στοιχεία. Μπορεί να καλύψει όλες εκείνες τις ειδικές ανάγκες των παιδιών που μπορεί να υπάρχουν παρέχοντας ασφάλεια με όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές και με όλα τα απαιτούμενα συστήματα ασφαλείας.

Στην τελετή παραβρέθηκε την Πέμπτη ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Βλαχάκης, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης κ. Γιώργος Τερζάκης, ο Προϊστάμενος τη Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ. Δημήτρης Αποστολάκης, ο Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής κ. Κώστας Τριπολιτάκης καθώς και το σύνολο του εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού αλλά και τα παιδιά της σχολικής μονάδας συνοδευόμενα από τους γονείς τους.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιώργος Βλαχάκης στο σύντομο χαιρετισμό του επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι «πρόκειται για ένα σχολικό συγκρότημα πρότυπο που θα καλύπτει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις ανάγκες παιδιών και εκπαιδευτικών. Καλή σχολική χρονιά σε όλους!»

Σχόλια