Ειδήσεις

Τραγουδίστρια με καρκίνο, κάνει ντουέτο με Βιτάλη (video)

Το όνειρο της Ηρακλείωτισσας Βάλιας να τραγουδήσει με την Βιτάλη έγινε πραγματικότητα και θα ερμηνεύσουν ένα ντουέτο στέλνοντας μήνυμα κατά του καρκίνου

Πριν από μία 5,5 χρόνια ,σε ηλικία 30 ετών και μόλις έξι μήνες από τον ερχομό της κόρης της ήρθε αντιμέτωπη με το πιο δυσάρεστο γεγονός. Η γνωστή Ηρακλειώτισσα τραγουδίστρια, Βάλια Ειρηναίου, έμαθε ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού και μάλιστα την στιγμή που θήλαζε. Προς στιγμήν ένιωσε να χάνει τον κόσμο της, τα πάντα να έχουν τελειώσει για εκείνη, αδυνατώντας να πιστέψει ότι η ψυχούλα που έφερε στη ζωή, ενδεχομένως να μην "γεύονταν" και να μην απολάμβανε τη μαμά της για τα επόμενα χρόνια.

«Θήλαζα την κόρη μου όταν τυχαία ψηλάφισα το στήθος μου και άγγιξα τον όγκο. Πήγα στο γυναικολόγο αλλά μου είπε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα. Μετά από δύο μήνες ωστόσο, πιάνοντας το στήθος μου διαπίστωσα και πάλι ότι είχε μεγαλώσει και πήρα μία δεύτερη γνώμη. Διαγνώστηκαν κατευθείαν με καρκίνο του μαστού και από τότε άρχισε η περιπέτεια μου με εγχειρήσεις, χημειοθεραπείες και όλες τις απαραίτητες εξετάσεις που διήρκησαν περίπου ένα χρόνο».

Η θέληση όμως και το πείσμα της Ηρακλειώτισσας Βάλιας Ειρηναίου, για τη ζωή και το γεγονός ότι καθημερινά και παρά την ασθένεια της αντίκρυζε μπροστά της τα πιο γλυκά ματάκια την οδήγησε στο να μην το βάλει κάτω, να παλέψει με όλες τις της δυνάμεις και τελικά να βγει νικήτρια.

«Κατάφερα να νικήσω τη νόσο προσφέροντας το πιο μεγάλο δώρο στο παιδί μου αλλά και το σύζυγο μου που δίχως αυτόν δεν θα τα είχα καταφέρει. Ενώ ζωντανή πηγή ενέργειας αποτέλεσε αν μη τι άλλο η λατρεμένη μου κόρη».

Γέννημα θρέμμα και ψυχή Κρήτης, η 35χρονη βλέπει πλέον τη ζωή μόνο από την θετική και αισιόδοξη πλευρά της, έμαθε να πιστεύει στον εαυτό της και να ξεπερνάει τα προβλήματα με το χαμόγελο, έχοντας συμπαραστάτες δίπλα της όλο την οικογένεια και τους δικούς της ανθρώπους.

«Καλώ όλες τις γυναίκες να ψηλαφίζουν μία φορά το μήνα το στήθος τους και αν αισθανθούν κάτι, ή νιώσουν ότι κάτι δεν πάει καλά, να τρέξουν αμέσως στο γιατρό. Η πρόληψη και ψηλάφηση σώσει ζωές».

Η Βάλια Ειρηναίου, μια γυναίκα που ακόμη και στις άσχημες μέρες της δεν σταμάτησε να τραγουδάει, αντλώντας ψυχική δύναμη, κουράγιο και υπομονή μέσα από τα τραγούδια της.

«Το πρωί έκανα χημειοθεραπείες και το βράδυ τραγουδούσα σε νυχτερινό μαγαζί, θέλοντας να μην αφήσω τον εφιάλτη αυτόν να μου καταστρέψει τη ζωή», αναφέρει χαρακτηριστικά η ίδια.

Όνειρο της ωστόσο πάντα δικό της ήταν να τραγουδήσει με την Ελένη Βιτάλη και αυτό έγινε πραγματικότητα. Οι δυο γυναίκες με πρωτοβουλία της Βάλιας, γνωρίστηκαν και η δημοφιλής τραγουδίστρια όχι μόνο δέχτηκε να συνεργαστεί με την Κρητικιά αοιδό αλλά δίχως και δεύτερη σκέψη της είπε ναι στο να "ενώσουν" δυνάμεις και να ερμηνεύσουν ένα ντουέτο που θα αναφέρεται στον καρκίνο, σε μία επιπλέον προσπάθεια να στείλουν το δικό τους μήνυμα συμπαράστασης σε όλες τις γυναίκες που παλεύουν απέναντι στη νόσο.

«Θα κυκλοφορήσω ένα cd με οκτώ τραγούδια και ένα από αυτά θα το τραγουδήσω με την Ελένη. Ένα τραγούδι που θα το γράψει ο γιος της Ελένης ο Νίκος Ξύδης, αφιερωμένο στις γυναίκες που παλεύουν να βγουν νικήτριες και το οποίο μάλιστα θα το ηχογραφήσουμε στο studio του Νίκου. Ενώ τα έξοδα που απαιτούνται για την κυκλοφορίας της δισκογραφικής μου δουλειάς έχει αναλάβει το Παράρτημα Κρήτης  της Πανελλήνιας Εταιρείας Πρόληψης για τον Καρκίνο του Μαστού με την βοήθεια και της κ. Λίτσας Ζαχαράκη.

Να σημειωθεί ότι σε λίγες ημέρες η Βάλια Ειρηναίου θα τραγουδήσει σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης του Ηρακλείου με τον Λευτέρη Ντελή και τον Μάνο Κοκολάκη.

Και η συζήτηση με τη θαρραλέα γυναίκα ολοκληρώνεται με αυτή τη φράση: «Αυτό που θέλω να πω οπωσδήποτε στις γυναίκες είναι να είναι αισιόδοξες, να πιστεύουν πολύ στον εαυτό τους και σε ότι τους δίνει δύναμη και να μην έχουν τίποτα δεδομένο».

Παρακολουθήστε τι είχε δηλώσει σε παλιότερη συνέντευξή της η Βάλια Ειρηναίου στην "ΚΡΗΤΗ TV":

>>ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

Ρεπορτάζ: Βάλια Μπούη

Σχόλια