default-image

Στο σκοτάδι οι έρευνες για την κινηματογραφική κλοπή μαμούθ

Ρέθυμνο
Στο σκοτάδι οι έρευνες για την κινηματογραφική κλοπή μαμούθ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κλοπή με λεία αστρονομικό ποσό που ξεπερνάει σύμφωνα με τις εκτιμήσεις και τη δήλωση του παθόντα το 1 εκατομμύριο ευρώ, εκτυλίχθηκε χθες γύρω στις 9 με 11 το πρωί στο Ενετικό Λιμάνι του Ρεθύμνου.

Οι δράστες ήταν πολύ καλά πληροφορημένοι για την κρυψώνα με τα τιμαλφή και τα μετρητά που φέρεται να ξεπερνούν σε αξία το 1 εκ. ευρώ και έτσι εκτιμάται ότι αφαίρεσαν τουλάχιστον 750 χρυσές λίρες, αλλά και 150 χιλιάδες ευρώ, όπως και πολλά κοσμήματα, υψηλής αξίας.

Η χολιγουντιανού τύπου κλοπή, φέρεται να έγινε την Τετάρτη το πρωί και μάλιστα οι δράστες κινήθηκαν χωρίς να εγείρουν την παραμικρή υποψία, αφού μεθοδευμένα προχώρησαν από ταράτσα σε ταράτσα, φτάνοντας στο σπίτι με το μίνι θησαυροφυλάκιο, όταν ήταν πια σίγουροι ότι δε βρίσκονταν πια κάποιος εντός της οικίας, αφού από νωρίς περίμεναν να μείνει άδειο και αφύλαχτο το σπίτι και να αποσπάσουν οι ίδιοι την αμύθητη περιουσία.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΚΛΟΠΗ ΜΑΜΟΥΘ ΥΨΟΥΣ 1 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΛΙΡΕΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Οι δράστες ανενόχλητοι συγκέντρωσαν την ιλιγγιώδους αξίας λεία τους, αφού ο παθών έλειπε από το σπίτι, κάτι που μάλλον το γνώριζαν και ήταν καλά πληροφορημένοι για το τι θα βρουν και πως και πότε θα δράσουν. Η καταγγελία στην αστυνομία έγινε χθες το απόγευμα, όμως μέχρι στιγμής οι έρευνες παραμένουν άκαρπες.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News