default-image

Διακόπηκε η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη

Ελλάδα
Διακόπηκε η δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διακόπηκε πριν καλά - καλά ξεκινήσει η πρώτη δίκη για τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, αφού ο ένας εκ των συνηγόρων του διευθυντή της Σχολής ζήτησε την αναβολή της, επειδή δεν μπόρεσε να φτάσει από την Αθήνα ο δεύτερος δικηγόρος που χειρίζεται την υπόθεση.

Στο ακροατήριο δεν κατάφερε να βρεθεί η Έλενα Ακρίτα παρόλο που έχει κληθεί ως μάρτυρας. Με έγγραφο που είχε αποστείλει κατέστησε γνωστό ότι έχει σπάσει το πόδι της και δεν μπορεί να μετακινηθεί ενώ εκφράζει παράλληλα και την επιθυμία της να βρεθεί στη δίκη στο μέλλον για να καταθέσει.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣΗΜΕΡΑ Η ΠΟΛΥΚΡΟΤΗ ΔΙΚΗ ΓΙΑΚΟΥΜΑΚΗ

Η εκδίκαση της υπόθεσης, εκτός νέου απροόπτου θα συνεχιστεί την Παρασκευή στις 9 το πρωί. Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων θα καθίσουν ο πρώην διευθυντής της Σχολής και η υπεύθυνη της Εστίας, που κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος, αλλά και ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, που κατηγορείται για παρέμβαση στη διεύθυνση της Σχολής, προκειμένου να μην τιμωρηθεί πειθαρχικά φοιτητής από την Κρήτη που προξένησε φθορές.

Πρόκειται για ξεχωριστή δικογραφία από αυτήν που αφορά τις συνθήκες θανάτου του αδικοχαμένου φοιτητή, όμως λίγες μέρες πριν, παραιτήθηκε η ανακρίτρια που είχε αναλάβει την υπόθεση, προκαλώντας περαιτέρω καθυστέρηση στην υπόθεση.

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News