default-image

Φιλόλογοι μαθαίνουν πώς να έχουν έμπνευση στη διδασκαλία τους

Ελλάδα
Φιλόλογοι μαθαίνουν πώς να έχουν έμπνευση στη διδασκαλία τους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Δημοτική Αίθουσα της οδού "Ανδρόγεω" διημερίδα φιλολόγων, την οποία διοργανώνει η σχολική σύμβουλος Λιάνα Κολοκύρη. Η εκδήλωση έχει τίτλο: "Διδάσκοντας με λογισμό και μ' όνειρο, έμπνευση και δημιουργία στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων".

Η διημερίδα θα ξεκινήσει στις 5 το απόγευμα της Παρασκευής με εισήγηση του Νεκτάριου Χατζάκη, του φιλόλογου του 10ου λυκείου που εμπνεύστηκε το διασχολικό διαγωνισμό ορθογραφίας. Ακολούθως η Ειρήνη Κέλλη από το γυμνάσιο Επισκοπής, θα πραγματοποιήσει εισήγηση με θέμα τις "Πέντε ελληνικές λέξεις που ταξιδεύουν στο χρόνο". Φιλόλογοι από διάφορα σχολεία του Νομού Ηρακλείου θα μιλήσουν στη συνέχεια για διάφορα θέματα με σημαντικότερα αυτά της ανάγκης συνεργασίας μεταξύ των καθηγητών διαφορετικών ειδικοτήτων για την προώθηση της γλώσσας.

Οι εργασίες της δεύτερης ημέρας θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί με τη διδακτική πρόταση του Φάνη Παπαδάκη για την Αντιγόνη της β' λυκείου. Ακολουθούν πολλές ενδιαφέρουσες εισηγήσεις, ενώ το κλείσιμο αυτών θα γίνει από τη διοργανώτρια σχολική σύμβουλο Λιάνα Καλοκύρη, που θα αναπτύξει το θέμα: "Σχεδιασμός ευρύτερης διδακτικής ενότητας στη Λογοτεχνία Γυμνασίου και Λυκείου. Ζητήματα διδακτικής και ερμηνείας. Παράδειγμα εφαρμογής".

Η διημερίδα θα ολοκληρωθεί με συζήτηση και εξαγωγή συμπερασμάτων περί τη 1:30 το μεσημέρι.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News