Ειδήσεις

"Eίχα σχέση με τη 16χρονη" λέει ο 64χρονος για την ασέλγεια

Ξύπνησαν μνήμες από την υπόθεση της ασέλγειας σε βάρος μιας ανήλικης στο Αρκαλοχώρι. "Έπεσε" στο Εφετείο η ποινή του κατηγορούμενου.

Μνήμες από την υπόθεση της ασέλγειας σε βάρος μιας ανήλικης κοπέλας από τη Βουλγαρία, η οποία είχε απασχολήσει την τοπική κοινωνία του Αρκαλοχωρίου, πριν από περίπου τέσσερα χρόνια, ξύπνησαν την Τετάρτη (19/10) στις δικαστικές αίθουσες. Στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης κάθισε ένας 64χρονος -σήμερα- ντόπιος, ο οποίος φέρεται να ασελγούσε σε βάρος του 16χρονου κοριτσιού, έναντι αμοιβής.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του πρωτοβάθμιου δικαστηρίου, από τον Ιούλιο μέχρι τον Οκτώβριο του 2012, ο 60χρονος -τότε- άνδρας, είχε έρθει σε εκούσια συνουσία με την ανήλικη -τότε- κοπέλα τουλάχιστον 10 φορές. Σύμφωνα πάντα με το κατηγορητήριο, ο κατηγορούμενος ο οποίος είναι κάτοικος χωριού του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, έδινε ως αντάλλαγμα στην κοπέλα, το ποσό των 100 ευρώ, σε μηνιαία βάση, προκειμένου η ανήλικη να πληρώνει το νοίκι της.

Κατηγορούμενος και ο θείος της κοπέλας

Κατηγορούμενος στην υπόθεση ήταν, ωστόσο, και ο θείος της κοπέλας. Πρόκειται για έναν Βούλγαρο, ο οποίος είναι αδελφός του πατέρα του κοριτσιού. Ο τελευταίος φέρεται να φιλοξενούσε στο Αρκαλοχώρι την ανηψιά του. Ο θείος της μικρής δικαζόταν για την πράξη της "μαστροπείας ανηλίκου από ανιόντα συγγενή εξ' αίματος στον οποίον είχαν εμπιστευθεί το ανήλικο για ανατροφή ή φύλαξη", ενώ ο 64χρονος Κρητικός κατηγορούνταν για «ασέλγεια σε ανήλικο έναντι αμοιβής τελεσθείσα κατά συνήθεια, κατ' εξακολούθηση».

Σημειώνεται ότι στην υπόθεση φέρονταν να εμπλέκονται αρχικά τέσσερα ακόμη άτομα, τα οποία μαζί με τον 64χρονο και το θείο της κοπέλας, κατηγορούνται ότι είχαν προβεί σε διάφορες κλοπές στην ευρύτερη περιοχή του Αρκαλοχωρίου.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου τον Μάρτιο του 2015. Στο εδώλιο κάθισαν ο 64χρονος Κρητικός, ο θείος της ανήλικης, τρεις ακόμη Βούλγαροι, καθώς κι ένας υπήκοος Ρουμανίας. Στην υπόθεση της ασέλγειας φέρονταν να εμπλέκονται μόνο οι δύο πρώτοι. Τα υπόλοιπα τέσσερα άτομα που δικάζονταν, ήταν κατηγορούμενα για τις κλοπές: Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, κάποιοι από τους κατηγορούμενους, είχαν κλέψει από ηλεκτρικά τρυπάνια και τηλεοράσεις, μέχρι κινητά τηλέφωνα και πινακίδες αυτοκινήτων.

Τελικά, το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ηρακλείου είχε επιβάλει στον θείο της κοπέλας συνολική ποινή κάθειρξης 11 ετών και 9 μηνών, καθώς και χρηματική ποινή ύψους 50.000 ευρώ! Ο 64χρονος καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών, ενώ του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή 15.000 ευρώ. Από εκεί και πέρα, ο Ρουμάνος κατηγορούμενος αθωώθηκε, ενώ στους υπόλοιπους τρεις κατηγορούμενους βουλγαρικής εθνικότητας, επιβλήθηκαν ποινές κάθειρξης από 7 έτη έως 7 έτη και 9 μήνες. Ωστόσο, αποφασίστηκε η έφεση των καταδικασθέντων να έχει αναστέλλουσα δύναμη, κάτι που σημαίνει ότι αφέθηκαν ελεύθεροι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής τους σε δεύτερο βαθμό.

"Έπεσε" η ποινή του 64χρονου

Εναντίον της πρωτόδικης απόφασης είχαν ασκήσει έφεση τρεις από τους καταδικασθέντες: Ο 64χρονος, ο θείος της ανήλικης κι ένας ακόμη συμπατριώτης τους. Την Τετάρτη (19/10), στο ακροατήριο του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Ανατολικής Κρήτης εμφανίστηκε, ωστόσο, μόνο ο πρώτος! Έτσι, το Δικαστήριο απέρριψε την έφεση που είχαν υποβάλει οι απόντες…

Απολογούμενος ενώπιον της Έδρας, ο 64χρονος υποστήριξε ότι είχε κανονική σχέση με την ανήλικη, καθώς και ότι τη βοηθούσε οικονομικά. Φέρεται μάλιστα να παραδέχτηκε τη συμμετοχή του σε μία από τις κλοπές. Τελικά το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για απλή κλοπή (πλημμέλημα) και για ασέλγεια σε ανήλικο που έχει συμπληρώσει τα 15 έτη, έναντι αμοιβής. Ο 64χρονος καταδικάστηκε τελικά σε φυλάκιση 2 ετών για την κάθε μια πράξη και τελικά του επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών με τριετή αναστολή. Εξάλλου, του επιβλήθηκε και χρηματική ποινή ύψους 3000 ευρώ.

Ρεπορτάζ : Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια