default-image

"Μαχαίρι" στην καρδιά για την οικογένεια του Βαγγέλη (video)

Κρήτη
"Μαχαίρι" στην καρδιά για την οικογένεια του Βαγγέλη (video)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγο πριν ξεκινήσει η πολύκροτη δίκη για την υπόθεση Γιακουμάκη, η ΚΡΗΤΗ TV πραγματοποίησε οδοιπορικό στο χωριό του άτυχου νέου στο Ρέθυμνο. Η οδός που βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας Γιακουμάκη έχει λάβει το όνομα του Βαγγέλη, ως τον ελάχιστο τρόπο να τιμάται η μνήμη του.

Σχεδόν δύο χρόνια μετά το θάνατό του, παραμένει βαρύ το κλίμα στους Αρμένους Ρεθύμνου, όπου μεγάλωσε ο Βαγγέλης.

Η οδός που βρίσκεται το σπίτι της οικογένειας  έχει λάβει το όνομα του Βαγγέλη

"Μαχαίρι" στην καρδιά των γονιών του

Οι συγχωριανοί συναισθάνονται το "μαχαίρι" στην καρδιά των γονιών του, κάθε φορά που αναμοχλεύονται τα στοιχεία της υπόθεσης, όμως νιώθουν ότι είναι πια καιρός να αποδοθεί δικαιοσύνη, να δικαιωθεί η οικογένεια του Βαγγέλη και να αναπαυθεί η ψυχή του.

Δείτε το video

Video Platform Video Management Video Solutions Video Player

Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης εξαφανίστηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 2015 και βρέθηκε νεκρός στις 15 Μαρτίου. Δε χωρά ανθρώπου νους το τι υπέφερε. Μεταξύ άλλων, τον έσπρωχναν αιφνιδιαστικά ενώ κινούνταν στους χώρους της εστίας, τον κλωτσούσαν στις σκάλες και τον χτυπούσαν με σφαλιάρες στο σβέρκο. Τον κρέμασαν για ώρα από το παράθυρο του διαδρόμου του δευτέρου ορόφου της εστίας της σχολής, ενώ όλο αυτό το διάστημα ο Βαγγέλης εμφανιζόταν μόνιμα με μώλωπες στα αυτιά και τη μύτη του.

Να δικαιωθεί η μνήμη του Βαγγελη ζητούν οι συγχωριανοί της οικογένειας

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΟΚ- ΤΟΝ ΚΡΕΜΑΣΑΝ, ΤΟΝ ΞΥΡΙΖΑΝ, ΤΟΝ ΚΛΩΤΣΟΥΣΑΝ

Ξεκινάει η πολύκροτη δίκη

Για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί στα Ιωάννινα η πρώτη δίκη για την υπόθεση του θανάτου του Βαγέλλη Γιακουμάκη τον Φεβρουάριο του 2015 στη γαλακτοκομική σχολή όπου φοιτούσε. Οι συγχωριανοί του, στους Αρμένους Ρεθύμνου, ζητούν δικαίωση για την οικογένειά του, που υποφέρει από τον άδικο και πρόωρο χαμό του.

Κατηγορούμενοι θα είναι ο πρώην διευθυντής της Σχολής και η υπεύθυνη της Εστίας, που κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος, αλλά και ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, δεν αποκλείεται όμως σύμφωνα με πληροφορίες της ΚΡΗΤΗ TV, η δίκη να διακοπεί και να λάβει αναβολή.

Η υπόθεση συγκλόνισε το χωριό του άτυχου Βαγγέλη στο Ρέθυμνο

Ζητούν να ανοίξουν τα στόματα

"Να ανοίξουν τα στόματα ακόμα και τώρα", την ύστατη στιγμή λίγο πριν ξεκινήσει η πρώτη δίκη στα Ιωάννινα για τον άδικο χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ζητούν οι συγχωριανοί του, στους Αρμένους Ρεθύμνου.

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου του Τριμελούς Εφετείου Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων θα καθίσουν ο πρώην διευθυντής της Σχολής και η υπεύθυνη της Εστίας, που κατηγορούνται για παράβαση καθήκοντος,  αλλά και ο πρώην υπουργός και βουλευτής, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, που κατηγορείται για παρέμβαση στη διεύθυνση της Σχολής, προκειμένου να μην τιμωρηθεί πειθαρχικά φοιτητής από την Κρήτη που προξένησε φθορές. Πρόκειται για ξεχωριστή δικογραφία από αυτήν που αφορά τις συνθήκες θανάτου του αδικοχαμένου φοιτητή. Σύμφωνα όμως με πληροφορίες της ΚΡΗΤΗ TV, ένας εκ των δικηγόρων των κατηγορουμένων δε θα μπορέσει να παραστεί κι έτσι δεν αποκλείεται η δίκη αύριο να διακοπεί και να αναβληθεί.

Στο δικαστήριο θα παραστούν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη και ο πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού (ΕΛ.Γ.Ο.) «Δήμητρα», στον οποίο υπάγεται η Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων.

Το πόρισμα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης

«Η διεύθυνση της σχολής δεν έλαβε τα προσήκοντα αυστηρά μέτρα, και δεν καταλογίστηκαν ποινές κατά των Κρητικών φοιτητών που πρωτοστατούσαν σε βιαιότητες και απειλές σε βάρος τόσο του Βαγγέλη Γιακουμάκη όσο και άλλων φοιτητών».

Ρεπορτάζ: Ματθαίος Καπετανάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News