default-image

Ποινικές διώξεις για τη φονική φωτιά στο Δαφνί

Ελλάδα
Ποινικές διώξεις για τη φονική φωτιά στο Δαφνί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Διώξεις σε βάρος 14 γιατρών και υπαλλήλων για την πυρκαγιά στο Δαφνί, αλλά και στον ασθενή που την προκάλεσε και η οποία «κόστισε» τη ζωή τριών νοσηλευομένων, το Σεπτέμβριο του 2015.

Συγκεκριμένα, ο Εισαγγελέας άσκηση ποινική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο, σε βαθμό κακουργήματος, 14 γιατρών και διοικητικών υπαλλήλων του ψυχιατρικού νοσοκομείου Αττικής στο Δαφνί.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ - ΚΑΗΚΑΝ ΖΩΝΤΑΝΟΙ 3 ΤΡΟΦΙΜΟΙ

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Γ. Πέτρου, που ερεύνησε την υπόθεση, σε πόρισμα που συνέταξε, καταλογίζει στους υπευθύνους του νοσοκομείου αδιαφορία για το ενδεχόμενο πρόκλησης πυρκαγιάς από δικές τους παραλείψεις, ενώ επισημαίνει ευθύνες της πολιτείας, που επιτρέπει να κρατούνται στο συγκεκριμένο ίδρυμα «ποινικά ακαταλόγιστοι» νοσούντες.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό, οι θεωρούμενες «επικίνδυνες περιπτώσεις» ασθενών που εμφανίζουν παραβατικές συμπεριφορές και έχουν κριθεί ποινικά ακαταλόγιστοι, θα έπρεπε να νοσηλεύονται σε ειδικά ιδρύματα και όχι μαζί με άλλους ψυχικά πάσχοντες.

Ο εισαγγελέας άσκησε πάντως ποινική δίωξη και στον ασθενή που προκάλεσε τη φωτιά στο νοσοκομείο, αν και στο παρελθόν έχει κριθεί ακαταλόγιστος, για τα αδικήματα της πρόκλησης εμπρησμού, σωματικής βλάβης κατά συρροή και διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς.

Ο κ. Πέτρου απήγγειλε επιπλέον κατηγορίες σε δύο από τους θεράποντες γιατρούς, για παράνομη κατακράτηση, καθώς φέρονται να κρατούσαν συνεχώς δεμένους τους τρεις ασθενείς που κάηκαν, τακτική που απαγορεύεται.

Επίσης άσκησε πλημμεληματική δίωξη για παράβαση καθήκοντος κατά έξι γιατρών οι οποίοι απουσίαζαν από τις εργασίες τους στο νοσοκομείο, κατά ενός διοικητικού υπαλλήλου, για ψευδή βεβαίωση πυρασφάλειας του χώρου που κρατούνταν ο τρόφιμος που έβαλε την φωτιά, καθώς και κατά υπαλλήλου της εταιρίας πυρασφάλειας, για απάτη και ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση.

Την υπόθεση ανέλαβε τακτικός ανακριτής.

Πηγή: ethnos.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News