Ειδήσεις

Η πρώτη Aμερικανίδα φοιτήτρια σε σχολή χορού της Κούβας!

Η Καθρίν Κόνλεϊ η πρώτη Aμερικανίδα, τακτική φοιτήτρια, στη διάσημη Εθνική Σχολή Μπαλέτου της Κούβας, ελπίζει να κατακτήσει τον χώρο γυρίζοντας στην πατρίδα της.

Η Καθρίν Κόνλεϊ η πρώτη Aμερικανίδα, τακτική φοιτήτρια, στη διάσημη Εθνική Σχολή Μπαλέτου της Κούβας, ελπίζει να κατακτήσει τον χώρο γυρίζοντας στην πατρίδα της και μαθαίνοντας στον κόσμο το ισχυρό κουβανέζικο στιλ χορού, με τις εκθαμβωτικές στροφές και τα άλματά του.

«Ο χορός στην Κούβα έχει πολλά ακροβατικά στοιχεία και νομίζω ότι θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω κάποια από αυτά», δήλωσε η 18χρονη Κόνλεϊ σε συνέντευξη που έδωσε στη σχολή που στεγάζεται σε ένα παλάτι της αποικιακής εποχής στην παλιά Αβάνα.

Η Κούβα έχει μία σπουδαία παράδοση στην εκπαίδευση νέων στο μπαλέτο, δημιουργώντας πολλά μεγάλα αστέρια του χορού σε σχέση με τον πληθυσμό του νησιού που δεν ξεπερνάει τα 11 εκατ., όπως ο Κάρλος Ακόστα και ο Ζοζέ Μανουέλ Καρένιο.

Η Εθνική Σχολή Μπαλέτου της Κούβας, έχει 3.000 μαθητές, ενώ εδώ και καιρό εκπαιδεύονται σ' αυτήν και πολλοί ξένοι χορευτές, αλλά κανένας Αμερικανός δεν έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα των τακτικών σπουδών κατά τη διάρκεια του εμπάργκο που είχαν επιβάλλει οι ΗΠΑ έναντι της Κούβας.

«Νομίζω ότι η Κάθριν είναι η πρώτη από πολλούς φοιτητές που θα σπουδάσουν στην Κούβα», δήλωσε, σύμφωνα με το Reuters, ο Βίκτορ Αλεξάντερ, διευθυντής του Ruth Page Center for The Arts του Σικάγo, όπου η Κόνλεϊ σπούδαζε μπαλέτο από παιδί.

Σχόλια