default-image

Συνεδρίαση για το ΕΣΡ στη Βουλή – Πιθανή παρέμβαση Τσίπρα στην Ολομέλεια

Ελλάδα
Συνεδρίαση για το ΕΣΡ στη Βουλή – Πιθανή παρέμβαση Τσίπρα στην Ολομέλεια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεδριάζει το μεσημέρι στη Βουλή η Διάσκεψη των Προέδρων, με αντικείμενο τη στελέχωση των κενών θέσεων του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ), στον απόηχο της χθεσινής απόφασης της ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), που έκρινε παραδεκτές τις προσφυγές των καναλιών για τις τηλεοπτικές άδειες, μπαίνοντας στην ουσία της συζήτησης για το αν ο νόμος Παππά είναι συνταγματικός ή όχι.

Αργά χθες το βράδυ, κυβερνητικές πηγές σημείωναν ότι η απόφαση «ανοίγει τον δρόμο για μια ουσιαστική συζήτηση, το αποτέλεσμα της οποίας θα είναι οριστικό και αμετάκλητο και δεν θα μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΣτΕ -ΔΕΚΤΕΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΤΩΝ ΚΑΝΑΛΙΩΝ

Οι ίδιες πηγές καλούσαν για μία ακόμη φορά τη Νέα Δημοκρατία να συμβάλει στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής ώστε να συγκροτηθεί σε σώμα το ΕΣΡ, τη στιγμή μάλιστα που το ανώτατο συνταγματικό δικαστήριο της χώρας είναι αυτό που θα κρίνει τον νόμο Παππά.

Στο μεταξύ, πληροφορίες από το Μαξίμου αναφέρουν πως είναι πιθανό, αμέσως μετά τη Διάσκεψη των Προέδρων, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, να μεταβεί στη Βουλή, προκειμένου να μιλήσει, πριν αναχωρήσει το βράδυ για τις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, αυτό θα προκαλέσει σειρά αντιδράσεων με τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων να θέλουν να απαντήσουν στη Βουλή.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News