default-image

Αυτές είναι οι τροφές που προκαλούν δηλητηρίαση

Υγεία
Αυτές είναι οι τροφές που προκαλούν δηλητηρίαση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο δικηγόρος Bill Marler έχει αφιερώσει πάνω από είκοσι χρόνια σε δικαστικές αγωγές για τροφικές δηλητηριάσεις καιτώρα πια απλά δεν τρώει ορισμένες τροφές.

Ο Marler προσέφυγε στη δικαιοσύνη με αγωγές σε εστιατόριο μετά από κρούσμα E.Coli και στη συνέχεια δημοσίευσε άρθρο περιγράφοντας ποια είναι τα τρόφιμα που δεν έχουν καμία θέση στη διατροφή του. Ο ίδιος έχει κερδίσει πάνω από 600 εκατομμύρια δολάρια για τους πελάτες του για τέτοιου είδους περιπτώσεις και η εμπειρία του δείχνει ποια είναι τα τρόφιμα που θα πρέπει να αποφεύγεις.

Tα στρείδια

Τα οστρακοειδή είναι το φαγητό με το οποίο συνδέονται περισσότερο οι τροφιμογενείς νόσοι, τα τελευταία πέντε χρόνια σε σύγκριση με τις δύο προηγούμενες δεκαετίες. Το ζεσταμένο νερό βοηθάει αρνητικά. Σε παγκόσμιο επίπεδο, όταν το νερό ζεσταθεί, παράγει μικροβιακή ανάπτυξη, η οποία καταλήγει στα ωμά στρείδια και στην συνέχεια στους καταναλωτές.

Φρούτα και λαχανικά που έχουν κοπεί και πλυθεί

Εδώ ο δικηγόρος λέει ότι τα αποφεύγει σαν την πανούκλα. Η ευκολία μπορεί να είναι ωραία, αλλά όσοι περισσότεροι άνθρωποι επεξεργάζονται το φαγητό τόσο περισσότερες οι πιθανότητες για μόλυνση.

Ο βλαστός από το λάχανο

Ο βλαστός αυτός έχει άμεση σχέση με περισσότερες από 30 βακτηριακές επιδημίες κυρίως την σαλμονέλα και την E. coli κατά τις τελευταίες δύο δεκαετίες. «Υπήρξαν πάρα πολλά περιστατικά για να μην δώσουμε προσοχή στον κίνδυνο μόλυνσης», εξηγεί ο Marler.

Το ωμό κρέας

«Παραγγείλετε το κρέας σας μέτρια ή καλά ψημένο», εξηγεί ο Marler καθώς θεωρεί πως πρέπει να μαγειρεύονται σε 160 βαθμούς για να σκοτωθούν τα βακτήρια που μπορούν να προκαλέσουν E. coli ή σαλμονέλα.

Ωμά αυγά

Σύμφωνα με τον Marler, η πιθανότητα του να πάθει κάποιος τροφική δηλητηρίαση από ωμά αυγά είναι πολύ χαμηλότερη σήμερα από ότι ήταν πριν από 20 χρόνια, αλλά ακόμα δεν παίζουμε με τις πιθανότητες.

Μη παστεριωμένο γάλα και χυμούς

Ο Marler σημειώνει ότι η παστερίωση δεν είναι επικίνδυνη σε αντίθεση με αυτά που δεν είναι παστεριωμένα, που σημαίνει αυξημένο κίνδυνο μόλυνσης από βακτήρια, ιούς και παράσιτα.

Πηγή: iefimerida.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News