Ειδήσεις

Σε εξέλιξη μεγάλη πυρκαγιά στον Άνω Άγιο Πέτρο Άνδρου

Μεγάλη πυρκαγιά βρίσκεται σε εξέλιξη στην Άνδρο, η οποία εκδηλώθηκε το μεσημέρι σε δασική έκταση στην περιοχή Άνω Άγιος Πέτρος. Το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων δυσκολεύουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν.

Η πύρινη λαίλαπα είναι εντός του οικισμού και έχει ζητηθεί η εκκένωσή του. Στο σημείο επιχειρεί αυτή την ώρα σχεδόν όλη η πυροσβεστική δύναμη της Άνδρου και των Εθελοντών με 10 οχήματα, ενώ ενισχύσεις έχουν μεταβεί ήδη από Αθήνα.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά, η οποία καίει χαμηλή βλάστηση, είναι σε πλήρη εξέλιξη και έχει πάρει διαστάσεις, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων, ενώ στην περιοχή είναι αρκετά διάσπαρτα σπίτια που απειλούνται από τις φλόγες.

Μέχρι που έπεσε το σκοτάδι έκαναν προσπάθειες από αέρος τέσσερα πυροσβεστικά αεροπλάνα, αλλά δεν κατάφεραν να κάνουν ρίψεις νερού στο μέτωπο της πυρκαγιάς, λόγω των ισχυρών ανέμων.

Οι επικεφαλής των πυροσβεστικών δυνάμεων ελπίζουν ότι οι επίγειες δυνάμεις, που ενισχύονται, θα καταφέρουν να περιορίσουν την πυρκαγιά κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ καταβάλλεται προσπάθεια να προστατευθούν τα σπίτια.

Το μέτωπο της πυρκαγιάς έχει ανοίξει στα τρία. Το ένα μέρος της φωτιά πάει προς Άνω Γαύριο. Το άλλο προς Κυπρί. Και το τρίτο πηγαίνει πλέον προς τον Κάτω Άγιο Πέτρο, ενώ από τον επικεφαλής έχουν ζητηθεί ενισχύσεις από Αθήνα και από Κυκλάδες.

Με πλοίο φτάνουν από σε στιγμή σε στιγμή στο νησί 10 οχήματα της Πυροσβεστικής με 30 πυροσβέστες και δύο εθελοντικά με έξι εθελοντές, ενώ νωρίτερα μεταφέρθηκαν 10 άτομα πεζοπόρο τμήμα, που θα ενισχυθούν με άλλα 20, τα οποία θα μεταφερθούν με το ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος.

(Φωτογραφία αρχείου)

Σχόλια