default-image

Δεν τους ανησυχούν οι αρρώστιες, αλλά η παχυσαρκία!

Περίεργα
Δεν τους ανησυχούν οι αρρώστιες, αλλά η παχυσαρκία!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανησυχούν πολλοί γονείς επειδή πλέον δεν είναι υποχρεωτικό το εμβόλιο Μαντού για την εγγραφή των παιδιών στους σταθμούς. Το Μαντού παρέχει προστασία από τη φυματίωση, που όμως από την Ελλάδα έχει εξαφανιστεί, μετά από χρόνια και χρόνια εμβολιασμών.

Έτσι, αποφασίστηκε πλέον να εμβολιάζονται μόνο παιδιά ομάδων υψηλού κινδύνου (π. χ. μεταναστών από χώρες όπου ενδημεί η ασθένεια, όπως το Πακιστάν). Η απόφαση αυτή βρίσκει σύμφωνη την ιατρική κοινότητα, εκπρόσωποι της οποίας δηλώνουν ότι δεν υπάρχει κίνδυνος επιμόλυνσης από παιδί σε παιδί.

Αυτό που προβληματίζει την ελληνική ιατρική κοινότητα, σε σχέση με τον παιδικό πληθυσμό δεν είναι οι αρρώστιες, αλλά η παχυσαρκία. Εκτιμάται πως μέχρι το 2025 περισσότερα από 268 εκατομμύρια παιδιά σχολικής ηλικίας, 5 έως 18 ετών, σε όλο τον κόσμο θα είναι υπέρβαρα, ενώ 91 εκατομμύρια θα είναι παχύσαρκα.

Αντίστοιχα ανησυχητικές διαστάσεις λαμβάνει το φαινόμενο και στην Ελλάδα, καθώς τα στοιχεία δείχνουν ότι μέχρι το 2025, 480.000 παιδιά σχολικής ηλικίας θα είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News