Ειδήσεις

Καταγγέλουν απόλυση εργαζομένου απο τα Αστικά ΚΤΕΛ

Η καταγγελία έγινε από το Ε.Κ.Η που συγκάλεσε συνάντηση με την εργοδοσία στην Επιθεώρηση Εργασίας η οποία όπως τονίζεται απέβη άκαρπη.

Ιδιοκτήτης λεωφορείου των Αστικών ΚΤΕΛ Ηρακλείου προχώρησε σε απόλυση συνδικαλιστικού στελέχους. Σε αυτήν ακριβώς την καταγγελία προχωράει το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου που συγκάλεσε συνάντηση με την εργοδοσία στην  Επιθεώρηση Εργασίας η οποία όπως τονίζεται απέβη άκαρπη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει:

Παράνομη και Καταχρηστική απόλυση συνδικαλιστή στα Αστικά ΚΤΕλ Ηρακλείου.

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου  καταγγέλλει την παράνομη και καταχρηστική ενέργεια ιδιοκτήτη λεωφορείου των Αστικών  ΚΤΕΛ  Ηρακλείου, ο οποίος προχώρησε σε απόλυση συνδικαλιστικού στελέχους . Ο συνάδελφος Αφθονίδης  Δημήτριος, αναπληρωτής Γραμματέας του Σωματείου μέλους μας με την επωνυμία « Σύνδεσμος Εργαζομένων Αστικών Λεωφορείων Ηρακλείου Κρήτης » στις 4-10-2016 έλαβε αναιτιολόγητη καταγγελία της Σύμβασης Εργασίας του.   

Η απόλυση του συναδέλφου συνδικαλιστή  έρχεται να προστεθεί στις πολυάριθμες απολύσεις  που γίνονται το τελευταίο διάστημα, με τους εργοδότες να καταπατούν τον μέχρι τώρα ισχύοντα νόμο ν. 1264/1982.  

Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου στηρίζει  τον συνάδελφο Αφθονίδη Δημήτριο και καλεί τον Πρόεδρο και τη Διοίκηση του Αστικού ΚΤΕΛ Ηρακλείου να προβούν άμεσα στην ανάκληση της απόλυσης του .  Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουμε ότι στην καταπάτηση της νομιμότητας και των εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν λάβει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις δεν θα παραμείνουμε άπραγοι .  

Πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη θα δώσει άμεση λύση στην παράνομη  απόλυση συνδικαλιστή, βάζοντας φραγμό στις αυθαιρεσίες των εργοδοτών. Το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου συγκάλεσε  συνάντηση  με την εργοδοσία στην  Επιθεώρηση Εργασίας η οποία απέβη άκαρπη.  

Τον αγώνα του συναδέλφου στηρίζουν τα όμορα Σωματεία της δύναμης μας:

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜ. ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ.

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΚΤΕΛ ΚΡΗΤΗΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΟΔΗΓΩΝ ΑΥΤ/ΤΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΟΔΗΓΩΝ ΤΑΞΙ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΄΄'Ο ΕΡΜΗΣ΄΄

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΑΥΤ/ΤΩΝ Δ.Χ  «ΚΑΣΤΡΟ»

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖ. ΣΤΗ ΔΟΜΙΚΗ  ΚΡΗΤΗΣ  Α.Ε.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΤΟΙΜΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΤΥΧ. ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ & ΜΗΧ/ΓΩΝ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΖ. ΜΕ ΔΙΚΥΚΛΟ ΟΧΗΜΑ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Σχόλια