default-image

Αναστασιάδης: Δεν είδα, δεν ξέρω, δε συνάντησα τραπεζίτες

Ελλάδα
Αναστασιάδης: Δεν είδα, δεν ξέρω, δε συνάντησα τραπεζίτες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Δεν είδα, δεν ξέρω, δεν έχω συναντήσει ποτέ τραπεζίτες». Αυτό ισχυρίστηκε ο Θέμος Αναστασιάδης για τα οικονομικά και τις δανειοδοτήσεις της εφημερίδας του «Πρώτο Θέμα» στην Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια στα κόμματα και τα ΜΜΕ.

Αντιμετωπίζοντας την εξεταστική επιτροπή ως σόου, όπως αυτό που παρουσιάζει εδώ και χρόνια στην τηλεόραση, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το πόσες κάμερες βρίσκονται στο χώρο και που πρέπει να κοιτάζει. Μη χαλάσει και το πλάνο…

>> ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ

«Δεν ξέρω γιατί με καλέσατε…», υποστήριξε ο εκδότης του Πρώτου Θέματος, προσθέτοντας πως είναι δημοσιογράφος και δεν ασχολείται με την οικονομική διαχείριση της εφημερίδας. «Δεν έχω ιδέα από δανειοδοτήσεις. Δεν ασχολούμαι προσωπικά με τον τομέα των οικονομικών χρηματοδοτήσεων. Ποτέ δεν διαπραγματεύτηκα οικονομικά με τραπεζίτες», είπε, ωστόσο δήλωσε ότι «όλα τα δάνεια του Πρώτου Θέματος είναι εξασφαλισμένα, απολύτως νόμιμα, διαφανή και πλήρως εξυπηρετούμενα».

Σημειώνεται πως το Πρώτο Θέμα, βάσει των στοιχείων από τις ίδιες τις τράπεζες, έχει λάβει δάνεια ύψους 44 εκ. ευρώ και ειδικότερα η Τράπεζα Πειραιώς έχει χορηγήσει 36,3 εκ. ευρώ, η Εθνική Τράπεζα 4,6 εκ. ευρώ, η Alpha Bank 2,3 εκ. ευρώ και η Eurobank 800.000 ευρώ. «Εγώ είμαι ένας μικρομέτοχος», είπε ο Θέμος Αναστασιάδης, προκαλώντας την αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα, ο οποίος τόνισε πως βάσει της μετοχικής σύνθεσης ο Αναστασιάδης είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος της εφημερίδας με 44% και έπεται ο Τάσος Καραμήτσος με 42%. «Δεν θυμάμαι. Έτσι πρέπει να είναι ή αντίστροφα», παραδέχτηκε στη συνέχεια.

Ο Θέμος Αναστασιάδης δεν θυμόταν ούτε με ποιό ποσό ίδρυσε το Πρώτο Θέμα, ενώ αρνήθηκε να απαντήσει και για τις εγγυήσεις που έδωσε η εφημερίδα για να πάρει τα δάνεια. Σημειώνεται πως για να λάβει δάνειο το Πρώτο Θέμα ιδρύθηκε η εταιρεία «Αναπτυξιακή ΑΕ», η οποία στη συνέχεια απορρόφησε την εφημερίδα αγοράζοντας τις μετοχές. Ο Σπύρος Λάππας έκανε λόγο για ύποπτο φαινόμενο «μπάμπουσκα». «Τίποτα δεν είναι ύποπτο. Παντού σε όλη τη γη συμβαίνουν αυτά», απάντησε ο Αναστασιάδης.

Συνεχίζοντας ο εκδότης του Πρώτου Θέματος ισχυρίστηκε πως ο ίδιος και η εφημερίδα του «είναι κατά της διαπλοκής». «Δεν έχουμε σχέση με τη διαπλοκή. Βγήκαμε κόντρα στη διαπλοκή. Διαπλοκή είναι οι εκδοτικοί μας αντίπαλοι», είπε.

Πηγή: tvxs.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News