Ειδήσεις

Απίστευτο! Στην τσιμπίδα του υπουργείου για χρέος 4 λεπτά

Στη τσιμπίδα του υπουργείου βρέθηκε οικογένεια στο Ηράκλειο που χρωστά 4 λεπτά, τα οποία θα πρέπει να πληρώσει άμεσα για να μην μπει σε άλλες… περιπέτειες.

 Ιστορίες τρέλας για τον ΕΝΦΙΑ, με τους φορολογούμενους να… καρδιοχτυπούν στο άκουσμα ότι έχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, προηγούμενων ετών! Όχι δεν πρόκειται για χρέη δεκάδων χιλιάδων ευρώ αλλά για ληξιπρόθεσμα χρέη μόλις… τεσσάρων λεπτών! Καλά ακούσατε. 

Στη τσιμπίδα του υπουργείου βρέθηκε οικογένεια στο Ηράκλειο που χρωστά 4 λεπτά, τα οποία θα πρέπει να πληρώσει άμεσα για να μην μπει σε άλλες… περιπέτειες. 

Αν και συνεπής εδώ και δεκαετίες, ο Γιώργος Δρακάκης, συνταξιούχος και πρώην διευθυντής Εμπορίου της τότε Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα μέχρι να πληρώσει τελικά το ποσό που οφείλει η σύζυγος του, ενώ ξόδεψε τελικά περισσότερα χρήματα σε βενζίνη, σε εκτυπώσεις και όχι μόνο. Του… κόστισε ο "κούκος αηδόνι"!

Για 4 λεπτά του ευρώ, απασχολήθηκαν για αρκετή ώρα στελέχη του υπουργείου, η λογίστριά του, ο υπάλληλος της τράπεζας και φυσικά ο ίδιος.

«Πήγα στη λογίστρια μου, η οποία μου είπε ότι αν δεν πληρώσω τον… πλειστηριασμό δεν θα τον γλιτώσω. Πλήρωσα το 20 λεπτά κόστος της εκτύπωσης, 2 ευρώ βενζίνη, πέρα από τα υπόλοιπα έξοδα», δήλωσε στο neakriti.gr, ο Γιώργος Δρακάκης.

Όπως λέει με νόημα, άλλοι… φοροδιαφεύγουν και φιγουράρουν στη λίστα Λαγκάρντ και άλλους τελικά κυνηγά το κράτος με στόχο να γεμίσει τα… ταμεία του, με 4 λεπτά.

Ο κ. Δρακάκης και ο κ. Νταμπακάκης.

«Αγανάκτησα. Απογοητεύτηκα. Τρελάθηκα. Τι νόμιζαν; Ότι ανήκω στη λίστα Λαγκάρντ, την οποία αποκρύπτουν και κυνηγούν… εμένα;», μας είπε ο Γιώργος Δρακάκης, ο οποίος δεν παρέλειψε να μας αναφέρει και μια μαντινάδα για την απίστευτη περιπέτεια που έζησε στην σφαίρα της… τρέλας του ΕΝΦΙΑ.

«Λεφτά δεν έκλεψα ποτέ, ούτε και πήρα μίζα. Και όμως εμένα βρήκανε και βάλανε στη πρίζα», αφιερωμένη με… αγάπη προς το υπουργείο Οικονομικών.

Και ο κύριος Σήφης Νταμπακάκης, βρέθηκε στη τσιμπίδα του υπουργείου για χρέος 1 λεπτό ΦΠΑ.

Με φόντο τις τραγελαφικές αυτές καταστάσεις, το υπουργείο Οικονομικών προσανατολίζεται σε παρεμβάσεις και αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ από το 2017.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

Σχόλια