default-image

Σώζουν τον καταυλισμό πριν "πνιγεί" στη λάσπη

Κρήτη
Σώζουν τον καταυλισμό πριν "πνιγεί" στη λάσπη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι βροχές του φθινοπώρου βρίσκουν όπως είναι φυσικό απροστάτευτο τον καταυλισμό των Ρομά στη Ν.Αλικαρνασσό όπου οι χωματόδρομοι μετατρέπονται σε λίμνες και ολόκληρος ο πρόχειρος οικισμός κινδυνεύει να μετατραπεί σε μια απέραντη λάσπη .

Μετά από αίτημα εκπροσώπων των Ρομά η δημοτική αρχή Ηρακλείου ξεκίνησε την Τρίτη με συνεργεία εργασίες πριν την έλευση του χειμώνα.

Όπως τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ.Αναστασάκης μιλώντας στο neakriti.gr «επειδή προκύπτουν θέματα δημόσιας υγείας εν όψει του χειμώνα, μας ζητήθηκε να στρώσουμε με 3Α και χαλίκι τον καταυλισμό. Αυτό γίνεται γιατί με τις πρώτες βροχοπτώσεις θα υπάρξουν λάσπες και δυσκολίες για τους κατοίκους του καταυλισμού. Υπάρχουν χωματόδρομοι που θα μετατραπούν σε λάσπες και εστίες μικροβίων οπότε θα πρέπει να διαφυλάξουμε τη δημόσια υγεία».

Οι εργασίες αναμένεται να διαρκέσουν 1-2 μέρες και όταν ολοκληρωθούν αναμένεται να διαμορφώσουν στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής, αν και "αγκάθι" παραμένει το γεγονός ότι δεν υπάρχει πλήρες δίκτυο αποχέτευσης για τον αυτοσχέδιο οικισμό.

Σε εξέλιξη βρίσκονται και οι διαβουλεύσεις και συζητήσεις για την μετεγκατάσταση των κατοίκων.

Ρεπορτάζ: Φιλία Σαριδάκη

Φωτογραφίες : Νίκος Χαλκιαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News