Ειδήσεις

Το παιχνίδι που κρατούσε ο Μπεν, λύνει το "γρίφο" (photo)

Λίγο πριν τελειώσουν οι έρευενς οι αστυνομικοί εντόπισαν το παιχνίδι που κρατούσε ο Μπεν τη μοιραία μέρα. Τι δείχνει το εύρημα.

Είχαν απομείνει μερικές ώρες ερευνών και μετά από 21 μέρες χωρίς στοιχείο, οι Βρετανοί αστυνομικοί είχαν αρχίσει να πιστεύουν πως θα γύριζαν στη Βρετανία με άδεια χέρια, χωρίς να είναι σίγουροι για το τι ακριβώς συνέβη στον μικρό Μπεν. Και τότε ήρθε η "ανατροπή". Εντόπισαν ένα άγνωστο μέρος (μια μυστική τοποθεσία το αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ) όπου ο Κωνσταντίνος Μπάρκας μετέφερε μπάζα ένα μικρό αυτοκινητάκι. Το βρήκαν ανάμεσα στα χώματα. Σκονισμένο και χαλασμένο.

H φωτογραφία από το αυτοκινητάκι που για τους αστυνομικούς λύνει το γρίφο, δημοσιεύτηκε από τη "Μirror"

Πρόκειται για ένα μικρό κίτρινο αυτοκινητάκι με κόκκινες και μαύρες λεπτομέρειες που είχε μαζί του την ημέρα της εξαφάνισής του ο μικρός Μπεν Νίνταμ είναι το αντικείμενο που βρήκε η αστυνομία στον δεύτερο χώρο των ερευνών στην Κω. Και το βρήκε, μέσα στη σκόνη και τα χώματα, λίγες ώρες πριν οι έρευνες για τον εντοπισμό των οστών του παιδιού που εξαφανίστηκε στις 24 Ιουλίου 1991, σταματήσουν.

Έπαιζε με αυτό τη μοραίο μέρα

Ήταν το μικρό κίτρινο αυτοκινητάκι με το οποίο έπαιζε ο Μπεν τη μοιραία μέρα. Τη μέρα που χάθηκε από προσώπου γης. Ένα μεταλλικό αυτοκινητάκι, με τον αριθμό 88 γραμμένο στην οροφή του και τη λέξη βενζίνη στο καπό του. Ήταν Σάββατο (15.10.2016) όταν το βρήκαν οι ερευνητές. Σε ένα χώρο όπου ο Κωνσταντίνος Μπάρκας συνήθιζε να πετά μπάζα. Σε ένα σημείο που βρίσκεται 800 μέτρα από τη φάρμα όπου έμενε ο Μπεν και η οικογένειά του.

Αμέσως το μυαλό όλων πήγε στο προφανές: ήταν αυτό ένα από τα παιχνίδια του παιδιού; Την απάντηση κλήθηκε να δώσει η μητέρα του Κέρι. Η οικογένεια του Μπεν βρισκόταν στην Κω κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Η αστυνομία τους έδειξε το αυτοκινητάκι. Η μητέρα και η γιαγιά του δεν άντεξαν και κατέρρευσαν. Αναγνώρισαν το παιχνίδι του Μπεν σύμφωνα με το newsit.gr.

«Είμαι 90% σίγουρη πως ήταν του Μπεν. Περίμενα να μην έχει καν μπογιά πάνω του. Όταν το είδα, ήμουν δύσπιστη. Θα πρέπει να το πέταξε στο σημείο εκείνο ο Ντίνο (σ.σ. Μπάρκας). Δεν "περπάτησε" ως εκεί» είπε η Κριστίν Νίνταμ, γιαγιά του μικρού Μπεν. Θυμήθηκε πως το κίτρινο αυτοκινητάκι πως ήταν ένα από τα δυο παιχνίδια που αγόρασε στον Μπεν το καλοκαίρι του 1991 στην Κω.

«Ξεχνάς τα παιχνίδια του παιδιού σου μέχρι τη στιγμή που θα τα ξαναδείς. Νομίζω ότι η μητέρα μου δεν θέλει να το πιστέψει. Θυμάμαι αόριστα το αυτοκινητάκι του. Αλλά σίγουρα μοιάζει οικείο. Ήμουν με τη μητέρα μου όταν του το αγοράσαμε από ένα μαγαζί με παιχνίδια στην Κω. Αγοράσαμε μαζί κάποια ζωάκια», είπε από την πλευρά της η μητέρα του Μπεν, Κέρι Νίνταμ.

Τι δείχνει το εύρημα

Το αυτοκινητάκι (που θα μεταφερθεί στη Βρετανία για να εξεταστεί) "είπε" την ιστορία του Μπεν στους αστυνομικούς. Το εύρημα τους οδήγησε στα οριστικά τους συμπεράσματα: ο Μπεν καταπλακώθηκε κατά λάθος από τον εκσκαφέα του Μπάρκα, που τη μοιραία μέρα έκανε χωματουργικές εργασίες στο σημείο, και στη συνέχεια το άψυχο κορμάκι του μεταφέρθηκε. Το αυτοκινητάκι στηρίζει αυτή την εκτίμηση.

Αυτή ήταν και η εξήγηση που έδωσαν στην οικογένεια του παιδιού και ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας (17.10.2016) ο επικεφαλής των ερευνών Τζον Κάζινς. Ο Μπεν σκοτώθηκε σε δυστύχημα. Ο Μπεν είναι νεκρός. Αλλά όσο τα οστά του δεν έχουν βρεθεί, η οικογένειά του δεν μπορεί να βρει γαλήνη.

Σχόλια