default-image

Φθινοπώριασε: Ψυχρό ρεύμα και βροχές στο νησί

Κρήτη
Φθινοπώριασε: Ψυχρό ρεύμα και βροχές στο νησί

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eπιτέλους όχι μόνο ημερολογιακά αλλά και σε ότι αφορά τις καιρικές συνθήκες, φθινόπωρο στην Κρήτη. Από το βράδυ της Δευτέρας έγινε αισθητή η μεταβολή του καιρού από τα δυτικά.

Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού είναι οι βοριάδες, οι βροχές και η πτώση της θερμοκρασίας.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, κ. Τάσο Αρνιακό που μίλησε στο neakriti.gr "το ψυχρό ρεύμα που πλήττει την υπόλοιπη Ελλάδα φτάνει την Τρίτη στο νησί, με αισθητή πτώση της θερμοκρασίας αλλά και αρκετές βροχές, στα βόρεια τμήματα και των 4 τεσσάρων νομών, τις οποίες τόσο πολύ η Κρήτη τις έχει ανάγκη.

Βόρεια Κρήτη, από Κίσσαμο μέχρι Σητεία και ορεινές περιοχές, Λευκά όρη, Ψηλορείτης και Λασιθιώτικα αναμένεται να "δεχτούν" πολλή βροχή. Ενώ στα πεδινά μπορεί οι βροχές να μην είναι έντονες αλλά δεν αποκλείεται να εντοπιστούν προβλήματα ενδεχομένως στις υποδομές, σε φρεάτια ή σε  μπαζωμένα ρέματα", προσθέτει ο κ. Αρνιακός.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ: ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΒΟΡΙΑΔΕΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Αλλαγή από την Τετάρτη

Η "χαρά" της βροχής πάντως δεν αναμένεται να διαρκέσει πολύ καθώς σύμφωνα με τις προβλέψεις του μετεωρολόγου της ΕΜΥ, από την Τετάρτη και μετά ο καιρός βελτιώνεται με διαστήματα ηλιοφάνειας , εξασθενούν οι άνεμοι και μάλιστα από την Πέμπτη γυρίζουν σταδιακά σε νοτιάδες, οπότε και ο υδράργυρος θα πάρει την ανιούσα.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News