default-image

Ο Φουκάκης, η διαιτησία και... τα ρέστα τους!

Ποδόσφαιρο
Ο Φουκάκης, η διαιτησία και... τα ρέστα τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ή είναι τρελοί, ή κάνουν παιγνίδι «επικοινωνιολογίας" , όλοι εκείνοι που βγήκαν χθες για να πουν ότι ο Φουκάκης ήταν «πράσινος»  στο ματς που έχασε ο Παναθηναϊκός από την Ξάνθη στη «Λεωφόρο». Όπως μερικοί από τον Παναθηναϊκό,  που ανακάλυπταν μέσα από την διαιτητική μανία που τους διέπει, ότι … τους καταδίωκε η σφυρίχτρα από το Ηράκλειο !

Με τον τρόπο που τα βλέπουν από τη μια και την άλλη πλευρά, δεν θα υπήρχε ματς στον πλανήτη, διότι κανείς διαιτητής δεν είναι -ακόμη- κατασκεύασμα κβαντικής ρομποτικής τεχνολογίας. Αλλά όταν θέλει να βρεις ψεγάδια, μπορείς να βρεις με διόπτρες ισχύος, όπως ανακαλύπτεις τα ακάρεα στο κρεβάτι σου…

Οι διαιτησίες πάντα θα κάνουν λάθη. Η διαφορά είναι στο ποσοστό "εξομάλυνσης" του ανθρώπινου με το εσκεμμένο ή της ακαταλληλότητας του προσώπου να βρίσκεται σε μια κατηγορία. Το τελευταίο είναι γνωστό πως αποτελεί μια από τις βασικές αιτίες, σε συνδυασμό με την προώθηση διαιτητών στις λίστες από Ενώσεις ή από άλλες ζώνες "χειραγώγησης". 

Ο Φουκάκης ήταν και αυτή τη φορά εξαιρετικός σε ένα παιχνίδι επιπέδου, όπως αυτό του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη, αλλά ο Λαμπρόπουλος στο Πανιώνιος-Ολυμπιακός ανέδειξε το δείγμα εκείνων των διαιτητών που δεν μπορούν να είναι στη Σούπερ Λίγκα, επειδή έχουν "πλάτες". 

Τον είχαμε συναντήσει παλιότερα σε παιχνίδια (αξέχαστα με τον Βεζυρίδη στα Γιάννινα και το Ξάνθη-ΟΦΗ) να βγάζει την εικόνα του "ακατέργαστου", και η απορία μένει. Είναι δυνατόν να είναι επτά χρόνια στη μεγαλύτερη κατηγορία και οι υποδείξεις του να γίνονται ακόμη "viral" στο διαδίκτυο; Απ' ό,τι είδαμε και στο εξωτερικό από το Σάββατο. 

Ο Γιώργος Φουκάκης γοήτευσε με τη διαιτησία του και στο δεύτερο παιχνίδι στο οποίο ορίστηκε στη Σούπερ Λίγκα. Στο Παναθηναϊκός-Ξάνθη 1-2, τα σκήπτρα του αρνητικού πρωταγωνιστή έλαβε ο τερματοφύλακας των "πρασίνων" Στιλ με τα λάθη του. Ο Ηρακλειώτης ρέφερι πήρε συγχαρητήρια απ' όλους (έχοντας και... σε τάξη τους βοηθούς του), διότι απέφυγε τα λάθη και διαχειρίστηκε με μαεστρία ένα παιχνίδι που ήταν και εξελίχθηκε δύσκολο, με πολλά νεύρα και αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα. Ο πειθαρχικός του έλεγχος μέσα στη "Λεωφόρο" ήταν για σεμινάριο. Με σκορ 1-2 είχε λήξει και το πρώτο του παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, όταν διεύθυνε το Πανιώνιος-Βέροια, εισπράττοντας και εκεί ανάλογα εύσημα! 

Δάκρια στις Ποδοσφαιρικές Ενώσεις με το μνημόνιο που, εφόσον επιχειρήσει τον εναρμονισμό με το εκλογικό σύστημα της FIFA, θα επιφέρει συρρίκνωση στις τάξεις του. Όταν δηλαδή μειωθούν οι ψήφοι των ΕΠΣ από τρεις σε μία και αυξηθούν των ΠΑΕ από μία σε τρεις. Μια αριθμητική πράξη που φέρνει εξίσωση επιρροής μεταξύ ερασιτεχνικού και επαγγελματικού ποδοσφαίρου.  Όμως οι Ποδοσφαιρικές Ενώσεις δεν έχουν πια δικαίωμα καν να αντιδράσουν με τη συμπεριφορά των διοικήσεών τους και σε αυτές τις εκλογές που ματαιώθηκαν, διότι το ενδιαφέρον τους ήταν "πλειοδοτικό" καθαρά, μετατρέποντας κάθε φορά την αποστολή τους σε πεδίο χρηματισμών σε βάρος του ποδοσφαίρου.  Ό,τι πήρανε, πήρανε. Βάλανε αρκετά χρήματα στα ταμεία τους πολλές ποδοσφαιρικές διοικήσεις, για να ψηφίσουν τη μία ή την άλλη πλευρά. Τώρα δεν μπορούν να ζητήσουν και τα ρέστα, καθώς θα θερίσουν αυτό που επέλεξαν να θερίσουν. Η θεσμική παρεκτροπή στην ΕΠΟ είναι ορατή από τη βάση ως την κορυφή. 

«Ουδέποτε είπα στον κ. Βούρβαχη για ποσά που ξοδεύτηκαν στις εκλογές. Έχω να μιλήσω μαζί του 1,5 χρόνο». Το δήλωσε σε χανιώτικη ιστοσελίδα ο αστυνομικός που ονόμασε ως πληροφοριοδότη της ιστορίας των «784.000 ευρώ», ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΧ. Μαζί με το «έχω αμφιβολίες αν ξοδεύτηκαν χρήματα»! 

Θέλαμε δε θέλαμε, σε σχέση με τα πολιτικοοικονομικά μας, γίναμε "Αργεντινή" για τη στρογγυλή θεά! Ας όψονται οι ελεγκτές, οι θηριοδαμαστές και οι βουνίσιοι με τις παράγκες στο ελληνικό ποδόσφαιρο, για το κατάντημα των ενεργειών τους. 

Ευτυχώς δηλαδή που υπήρξε κι αυτό, γιατί καμία κυβέρνηση δε θα μπορούσε ποτέ να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά. Φοβόμαστε ακόμη και με τη μέγιστη συναίνεση. 

Πως το είπε ο Ματίας Ντεγκρά; "Αν είχα φάει εγώ αυτά που έφαγε ο Στιλ, ακόμα ξύλο θα έτρωγα από τον πρόεδρο".

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News