default-image

Αναβλήθηκε η δίκη για τις απάτες "ΕΣΠΑ"

Κρήτη
Αναβλήθηκε η δίκη για τις απάτες "ΕΣΠΑ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον ερχόμενο Μάρτιο αναμένεται να εκδικαστεί τελικά η υπόθεση της 56χρονης ντόπιας, η οποία τα προηγούμενα χρόνια, φέρεται να είχε εξαπατήσει πολίτες στους οποίους "έταζε" βοήθεια προκειμένου να ενταχθούν σε προγράμματα ΕΣΠΑ, αποσπώντας τους τελικά χρηματικά ποσά.

Η κατηγορούμενη, η οποία κατηγορείται ότι παρίστανε τη διαμεσολαβήτρια για την ένταξη των φερόμενων θυμάτων της σε προγράμματα ΕΣΠΑ, φέρεται να είχε προχωρήσει στις απάτες οι οποίες της αποδίδονται από τα τέλη του 2012 μέχρι πριν από μερικούς μήνες, οπότε και έπεσε στα «δίχτυα» των Διωκτικών Αρχών. Το συνολικό χρηματικό ποσό το οποίο φέρεται να είχε αποσπάσει, εκτιμάται σε χιλιάδες ευρώ. 

Σημειώνεται ότι μετά τη σύλληψή της, η 56χρονη είχε αφεθεί ελεύθερη με τον περιοριστικό όρο της εγγυοδοσίας χρηματικού ποσού. Ωστόσο, η κατηγορούμενη φέρεται να μην είχε την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει την εν λόγω εγγυοδοσία με αποτέλεσμα να αποφασιστεί η προσωρινή της κράτηση μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Τη Δευτέρα, ωστόσο, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης το οποίο επρόκειτο να δικάσει την υπόθεση, η υπεράσπιση της 56χρονης ζήτησε την αποφυλάκισή της με αντικατάσταση της προσωρινής της κράτησης με περιοριστικούς όρους. 

Ειδικότερα, υποστηρίχθηκε ότι η 56χρονη δεν είναι ύποπτη φυγής, καθώς κι ότι είναι μητέρα παιδιού με σοβαρότατα προβλήματα υγείας, η κατάσταση του οποίου δυσχεραίνεται λόγω της απουσίας της από το σπίτι.

Τελικά, το Δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκιση της 56χρονης, επιβάλλοντάς της να εμφανίζεται μια φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της. Εξάλλου, της επιβλήθηκε και ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης της εξόδου από τη χώρα.

Σημειώνεται ότι η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 6 Μαρτίου του 2017.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News