Ειδήσεις

Τι κατέθεσαν αστυνομικοί για τους "ληστές με τα καλάσνικοφ"

Ενώπιον της Έδρας κατέθεσαν οι αστυνομικοί οι οποίοι τον Ιούνιο του 2015, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους ληστές του κοσμηματοπωλείου στη Χερσόνησο.

Στις 31 Οκτωβρίου θα συνεχιστεί η πολύκροτη δίκη των φερόμενων "ληστών με τα καλάσνικοφ", η οποία διακόπηκε νωρίτερα την Δευτέρα (17/10), μετά την κατάθεση κάποιων εκ των μαρτύρων του κατηγορητηρίου.

Η δεύτερη μέρα της συνεδρίασης συνεχίστηκε τη Δευτέρα μετά τη διακοπή της προηγούμενης Δευτέρας (10/10) και την εξέταση του πρώτου μάρτυρα της υπόθεσης.

Νωρίτερα κατέθεσαν ενώπιον της Έδρας, οι αστυνομικοί οι οποίοι τον Ιούνιο του 2015, βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους ληστές που λήστεψαν το κοσμηματοπωλείο του ξενοδοχείου Creta Maris, στη Χερσόνησο.

Τι είπαν οι αστυνομικοί

Σύμφωνα με τις καταθέσεις των αστυνομικών, τα δύο άτομα που κρατούσαν τα πολεμικά τυφέκια καλάσνικοφ, ήταν ο 30χρονος ντόπιος που κάθεται στο εδώλιο του κατηγορουμένου και ο έτερος Έλληνας που συμμετείχε στην εν λόγω ληστεία και για τον οποίο η υπόθεση έχει διαχωριστεί, καθώς μετά τον τραυματισμό του εκείνη τη μέρα, παραμένει σε κωματώδη κατάσταση.

Όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί, ο 34χρονος Αρμένιος ήταν οπλισμένος με πιστόλι. Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με τους αστυνομικούς, ο Αρμένιος ήταν το άτομο που κράτησε όμηρο έναν υπάλληλο του ξενοδοχείου.

Σημειώνεται, πάντως, ότι σύμφωνα με την σημερινή κατάθεση του ίδιου του υπαλλήλου, αυτός που τον κρατούσε όμηρο ήταν ο άνδρας, ο οποίος βρίσκεται σε κώμα. Εξάλλου, ο εν λόγω υπάλληλος υποστήριξε ότι κατάφερε να ξεφύγει μόνος του από τα χέρια του ληστή.

Όπως κατέθεσαν ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης οι αστυνομικοί, αντίκρισαν τους ληστές με προτεταμένατα όπλα. Τους φώναξαν, τότε, να παραδοθούν, κάτι που δεν έγινε. Σύμφωνα με τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κάποιος από τους ληστές πυροβόλησε με αποτέλεσμα αυτοί να απαντήσουν και να ξεκινήσει η ανταλλαγή πυρών, η οποία κατέληξε στον τραυματισμό των δραστών και τη σύλληψή τους.

Μετά την εξέταση των μαρτύρων του κατηγορητηρίου που σχετίζονται με τη ληστεία στο Creta Maris, το Δικαστήριο προχώρησε στην εξέταση μαρτύρων για την απόπειρα ληστείας του κοσμηματοπωλείου στην οδό Κονδυλάκη, τον Φεβρουάριο του 2015.

Υπενθυμίζεται ότι εκείνη την ημέρα, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είχε προλάβει να κατεβάσει τα ρολά της επιχείρησής του, προτού οι επίδοξοι ληστές εισβάλουν σ' αυτήν.

>> ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΔΡΑΚΟΝΤΕΙΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΛΗΣΤΩΝ ΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΣΝΙΚΟΦ

Σημειώνεται, επίσης, ότι σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι δύο φερόμενοι ληστές την ίδια ημέρα που επιχείρησαν να ληστέψουν το συγκεκριμένο κοσμηματοπωλείο (12 Φεβρουαρίου 2015), λήστεψαν δύο σούπερ μάρκετ (ένα στην οδό Ηρακλή, στο Ηράκλειο κι ένα στο Γάζι), καθώς κι ένα πρατήριο υγρών καυσίμων στην Εθνική Οδό Ηρακλείου Ρεθύμνου.

Βασικοί κατηγορούμενοι στη δίκη είναι δύο άτομα: Ένας 30χρονος Κρητικός κι ένας 34χρονος Αρμένιος, οι οποίοι μαζί με έναν ακόμη ντόπιο, ο οποίος βρίσκεται σε κώμα, φέρονται να λήστεψαν τον προπερασμένο Ιούνιο το κοσμηματοπωλείο του ξενοδοχείου Creta Maris, στη Χερσόνησο.

Εκτός από τους δύο φερόμενους ληστές, δικάζεται και μια αλλοδαπή γυναίκα, η οποία βαρύνεται με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, καθώς φέρεται να προσπάθησε να εξαφανίσει κοσμήματα και τηλεφωνικές συσκευές από το σπίτι του 34χρονου Αρμένιου, μετά τη σύλληψη του τελευταίου.

Σημειώνεται ότι τόσο ο 30χρονος ντόπιος, όσο κι ο 34χρονος βαρύνονται με μια σειρά συνολικά 13 πράξεων, εκ των οποίων οι έξι συνιστούν κακουργήματα.

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

Σχόλια