default-image

Σύσκεψη για διοικήσεις τραπεζών και αξιολόγηση

Οικονομία
Σύσκεψη για διοικήσεις τραπεζών και αξιολόγηση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι εξελίξεις στο ζήτημα των τραπεζών που αφορούν τις αλλαγές διοικήσεων, με αιχμή την περίπτωση της Τράπεζας Πειραιώς, καθώς και οι εκκρεμότητες που αφορούν την διαχείριση κόκκινων δανείων, αλλά και το θέμα του χρέους κυριάρχησαν στη συνάντηση του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, με τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακλώτο και τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα, η οποία ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 15.00 το μεσημέρι της Δευτέρας (17/10).

Υψηλόβαθμος τραπεζικός παράγων υποστήριξε πριν από λίγο ότι «το παν είναι να κλείσει γρήγορα η β΄ αξιολόγηση. Αυτό είναι το κλειδί».

Ο ίδιος παράγοντας επιβεβαίωση τις πληροφορίες που αναφέρουν ότι «υπάρχει πυρετός διαβουλεύσεων, στο ευρωπαϊκό στρατόπεδο, με πρωτοβουλία, κυρίως της ΕΚΤ, προκειμένου να βρεθεί κοινά αποδεκτή λύση στο θέμα του χρέους».

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, αυτό ουσιαστικά σημαίνει ότι πρέπει να βρεθεί ένα πακέτο μέτρων που θα καλύπτει τις απαιτήσεις του ΔΝΤ και δεν θα δημιουργεί «πρόβλημα» στο Βερολίνου, για την συμμετοχή του ΔΝΤ στο Ελληνικό πρόγραμμα.

Από την πλευρά του ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακλώτος αμέσως μετά το πέρας, της σύσκεψης δήλωσε: «Όλοι μιλάνε με όλους υπάρχουν πολλοί παίκτες που ενδιαφέρονται να βρεθεί λύση, και αυτό μας επιτρέπει να είμαστε αισιόδοξοι. Ενημερώσαμε τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα για την αξιολόγηση.»

Όπως σημείωσε στη σημερινή σύσκεψη «συζητήσαμε και τεχνικά θέματα που συνδέονται με το χρέος και το πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, QE».

Πηγή: huffingtonpost.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News