default-image

Πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι απόψε στο ΣΕΦ

Μπάσκετ
Πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι απόψε στο ΣΕΦ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τύχη τα έφερε έτσι και το πρώτο «αιώνιο» ντέρμπι της φετινής σεζόν διεξάγεται νωρίς-νωρίς.

Σήμερα στις 19:00 (OTEsport4) ο Ολυμπιακός υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στο ΣΕΦ στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς στο παιχνίδι που θα κλείσει την αυλαία της 2ης αγωνιστικής της Basket League.

Μπορεί να είναι πολύ νωρίς για να κριθεί ένας τίτλος, αλλά ένα οποιοδήποτε αποτέλεσμα μπορεί να κρίνει την πρώτη θέση της κανονικής περιόδου και το απόλυτο πλεονέκτημα στα πλέι οφ. Η σπουδαιότητα, λοιπόν, παραμένει και όλοι αδημονούν για την εξέλιξη του αποψινού ντέρμπι.

Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν πλήρεις καθώς ο Πάτρικ Γιανγκ, αν και όχι στην καλύτερη κατάστασή του, τέθηκε στη διάθεση του Γιάννη Σφαιρόπουλου. Η βαριά ήττα από τη Ρεάλ στη Μαδρίτη στην πρεμιέρα της Ευρωλίγκας φαίνεται ότι έχει πεισμώσει τους παίκτες του Ολυμπιακού που θέλουν να αποκαταστήσουν τη… φήμη τους στο ντέρμπι με τους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του, προέρχεται από μία δύσκολη νίκη επί της Ζαλγκίρις στο ΟΑΚΑ και θα έχει να διαχειριστεί και την απουσία του Μάικ Τζέιμς. Ο τραυματισμός του Αμερικανού έχει αλλάξει τελείως τα πλάνα του Αργύρη Πεδουλάκη, ο οποίος καλείται να καλύψει το κενό του με αλχημείες.

Διαιτητές του αγώνα θα είναι οι κ.κ. Πηλοΐδης, Καρακατσούνης και Τζαφλέρης.

Η παράδοση θέλει γηπεδούχους

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχουν αναμετρηθεί πάρα πολλές φορές στην έως τώρα ιστορία τους. Οι έδρες πάντα παίζουν σημαντικό ρόλο. Πιο συγκεκριμένα, στα 58 παιχνίδια που οι δύο ομάδες έχουν βρεθεί αντιμέτωπες στο ΣΕΦ, οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν 42 νίκες και 16 ήττες. Η τελευταία νίκη των «πρασίνων» στο Φάληρο ήταν το Φεβρουάριο του 2008!

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News