Ειδήσεις

Οι εργαζόμενοι στους δρόμους, δυναμικές κινητοποιήσεις

Συλλαλητήριο με κύρια αιτήματα την κατάργηση των αντεργατικών νόμων των τελευταίων χρόνων, αλλά και την υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, και την επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων, διοργανώνεται σήμερα το απόγευμα στο Ηράκλειο.

 Πλήθος εργατικών σωματείων του Ηρακλείου, όπως η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Σωματείο Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών "Γαλάτεια Καζαντζάκη", Συνταξιούχων του ΙΚΑ και Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ, απευθύνουν κάλεσμα σε εργαζόμενους, ανέργους, συνταξιούχους και νεολαίους της πόλης, προκειμένου να δώσουν το "παρών" στη συγκέντρωση που θα λάβει χώρα στο Ηράκλειο.

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 7 το απόγευμα, στην πλατεία Ελευθερίας. Τονίζεται, σ' αυτό το σημείο, ότι παρόμοιες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σήμερα και σε άλλες δύο πόλεις της Κρήτης: το Ρέθυμνο και τα Χανιά. Στο Ρέθυμνο το "ραντεβού" ορίστηκε στις 7:30 το απόγευμα, στην πλατεία Τεσσάρων Μαρτύρων, ενώ στα Χανιά στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Νέων Καταστημάτων.

Εξάλλου, συλλαλητήρια για την επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων εργασίας και την κατάργηση των αντεργατικών νόμων, που έφεραν οι μνημονιακές κυβερνήσεις, διοργανώνονται σήμερα - αλλά και αύριο - σε δεκάδες ακόμη πόλεις σε όλη τη χώρα. Για τα εν λόγω συλλαλητήρια απευθύνεται κάλεσμα από περισσότερες από 400 οργανώσεις, ομοσπονδίες, σωματεία και Εργατικά Κέντρα απ' όλη την Ελλάδα. Όπως έγινε, μάλιστα, γνωστό, στο πλαίσιο της συγκέντρωσης που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, οι εκπρόσωποι των εργαζομένων θα παραδώσουν στη Βουλή το δικό τους σχέδιο νόμου, που συντάχθηκε με πρωτοβουλία Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο.

«Απαιτούμε την επαναφορά και υπογραφή των κλαδικών συμβάσεων εργασίας, την αναπλήρωση των απωλειών μας! Κανένας εργαζόμενος κάτω από 751 ευρώ. Δεν μπορούμε να ζούμε με μισθούς-ψίχουλα, χωρίς κοινωνική ασφάλιση, χωρίς δικαιώματα στη δουλειά. Στις 17 Οκτώβρη (σ.σ. σήμερα) καταθέτουμε το δικό μας πόρισμα. Το πόρισμα των εργαζομένων! Καταθέτουμε σχέδιο νόμου σε όλα τα κόμματα της Βουλής (εκτός από τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής). Απαιτούμε να συζητηθεί και να γίνει νόμος. Διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει. Καλούμε τους συναδέλφους μας σε κάθε κλάδο, σε κάθε χώρο δουλειάς, κάθε εργαζόμενο που βασανίζεται από τα συνεχόμενα βάρβαρα μέτρα, να αξιοποιήσουμε τη δύναμή μας. Κανένας κλάδος μόνος του, κανένα σωματείο μόνο του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την ενιαία και οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης και εργοδοσίας. Δυναμώνουμε το μέτωπό μας απέναντι στη μεγαλοεργοδοσία του κάθε κλάδου, που μας θέλει φτηνούς, ευέλικτους, χωρίς δικαιώματα», αναφέρεται - μεταξύ άλλων - στο κάλεσμα για τα σημερινά συλλαλητήρια.

Σχόλια