default-image

Ημέρα 2η για τη δίκη των "ληστών με τα καλάσνικοφ"

Κρήτη
Ημέρα 2η για τη δίκη των "ληστών με τα καλάσνικοφ"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συνεχίζεται  στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ανατολικής Κρήτης η δίκη για τη σειρά των ένοπλων ληστειών που είχαν σημειωθεί από τον Αύγουστο του 2012 έως τον Ιούνιο του 2015, σε κοσμηματοπωλεία και σούπερ μάρκετ, στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου. 

Η εκδίκαση της υπόθεσης ξεκίνησε την περασμένη Δευτέρα, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα του κατηγορητηρίου κι εν συνεχεία το Δικαστήριο διέκοψε τη συνεδρίαση για σήμερα. 

Βασικοί κατηγορούμενοι στη δίκη είναι δύο άτομα: Ένας 30χρονος Κρητικός κι ένας 34χρονος Αρμένιος, οι οποίοι μαζί με έναν ακόμη ντόπιο, ο οποίος βρίσκεται σε κώμα, φέρονται να λήστεψαν τον προπερασμένο Ιούνιο το κοσμηματοπωλείο του ξενοδοχείου Creta Maris, στη Χερσόνησο. 

Εκτός από τους δύο φερόμενους ληστές, δικάζεται και μια αλλοδαπή γυναίκα, η οποία βαρύνεται με την κατηγορία της υπόθαλψης εγκληματία, καθώς φέρεται να προσπάθησε να εξαφανίσει κοσμήματα και τηλεφωνικές συσκευές από το σπίτι του 34χρονου Αρμένιου, μετά τη σύλληψη του τελευταίου. 

Σημειώνεται ότι τόσο ο 30χρονος ντόπιος, όσο κι ο 34χρονος βαρύνονται με μια σειρά συνολικά 13 πράξεων, εκ των οποίων οι έξι συνιστούν κακουργήματα. 

Ρεπορτάζ: Νικόλας Αγγελίνος

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News