default-image

Με τεντωμένα νεύρα οι αγρότες για τις επιδοτήσεις

Κρήτη
Με τεντωμένα νεύρα οι αγρότες για τις επιδοτήσεις

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τεντωμένα τα νεύρα, χιλιάδες αγρότες του νησιού που έχουν υποστεί μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες τους, περιμένοντας την καταβολή της ενιαίας ενίσχυσης πληροφορούνται ότι τα χρήματα θα πιστωθούν τελικά στα τέλη του μήνα και με την ανησυχία να είναι έκδηλη για τον κόφτη της παρακράτησης λόγω χρεών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Την ίδια ώρα, μετά από 2 χρόνια ομηρίας, λύση διαφαίνεται στον ορίζοντα σε σχέση με τις περικοπές που υπήρξαν στα δικαιώματα εκατοντάδων αγροτών στην Κρήτη, μετά την πρόσφατη επίσκεψη στην Ελλάδα του Ευρωπαίου Επιτρόπου Γεωργίας Φίλ Χόγκαν.

Ο Γιάννης Φανιουδάκης είναι ένας από τους 600 παραγωγούς στο νομό Ηρακλείου ο οποίος αντίκρισε τη σφαγή στα δικαιώματα του, πριν από 2 χρόνια, χάνοντας το 90%, εξαιτίας των αλλαγών στη λεγόμενη φόρμα 6.

Η κυβέρνηση βρίσκεται σε επαφές με την Ευρωπαϊκή Ένωση ώστε να επιστραφούν τα δικαιώματα ενώ προς τη κατεύθυνση αυτή συντάσσεται πρόταση η οποία θα υποβληθεί στην Επιτροπή Ευρωπαϊκών Κονδυλίων, όπως υποστηρίζει ο αντιπρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γιώργος Αποστολάκης.

Για τεράστιες αδικίες σε βάρος των νέων αγροτών και στη πιο κρίσιμη στιγμή της παραγωγικής διαδικασίας κάνει λόγο ο Πρίαμος Ιερωνυμάκης ο οποίος αφήνει αιχμές εναντίον του αρμόδιου υπουργείου υποστηρίζοντας ότι δεν αποστέλλει εμπεριστατωμένα αιτήματα προς την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Ρεπορτάζ: Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News